ASTROLOGIJA

Lunine faze v sekundarnih progresijah kažejo, v kakšnem življenjskem obdobju smo

Ali začenjamo nove projekte, jih končujemo ali čakamo nove začetke.
Fotografija: V kateri fazi je, ugotovimo po njeni oddaljenosti od progresiranega Sonca. FOTO: Romolotavani/Getty Images
Odpri galerijo
V kateri fazi je, ugotovimo po njeni oddaljenosti od progresiranega Sonca. FOTO: Romolotavani/Getty Images

Podobno kot ima faze tranzitna Luna, jih ima tudi progresirana Luna. V kateri fazi je ta, ugotovimo po njeni oddaljenosti od progresiranega Sonca. V računalniškem astrološkem programu lahko izračunamo aspekte med njima, a iščemo samo aspekte konjunkcijo, polkvadrat, kvadrat, poldrugi kvadrat, opozicijo. Celotni ciklus traja 29 let. Točka mlaja označuje njegov začetek.

Prva faza je od 0 do 45 stopinj progresirane Lune naprej od progresiranega Sonca. Luna je tedaj pred Soncem, rečemo, da raste in prinaša začetek novih dejavnosti, projektov … Ne vemo še, kaj se bo razvilo, a se lotimo nečesa novega, začnemo znova. Smo zanosni, čeprav še ne vidimo rezultatov dela, aktivni in navdušeni.

Druga faza je od 45 stopinj do prvega kvadrata, torej do 90 stopinj. Tisto, kar je bilo začeto v preteklem ciklusu, se zdaj krepi, postaja vidno. Nekaj raste iz posajenega semena. Faza prvega krajca je od 90 do 135 stopinj. V njej je vedno vidno, v katero smer se bo razvijalo, kar smo začeli ob mlaju, a so možni tudi prvi izzivi. Pogosto se začeto prekine ali se pojavijo ovire, ki zahtevajo dodatno akcijo. Naslednja faza, od 135 do 180 stopinj, je čas akcije in samozaupanja, izražanja, ko rastlina da svoj sadež, čas zaupanja, dela ali panike. Če je pretekli kvadrat izničil možnost razvoja, se pojavijo strahovi, kako naprej, kako uresničiti svoje želje.

Na začetku ciklusa smo zgubljeni in še ne vemo, kako bo tekla naša pot. FOTO: Mananya Kaewthawee/
Getty Images
Na začetku ciklusa smo zgubljeni in še ne vemo, kako bo tekla naša pot. FOTO: Mananya Kaewthawee/ Getty Images

Faza polne lune, od 180 do 135 stopinj, je čas žetve, ko žanjemo sadove, nagrade, dobre ali slabe, odvisno od tega, kaj smo sadili ob mlaju. Pogosto okoliščine omogočijo uresničitev, dovršitev stvari, ki so se začele v času mlaja. Faza od 135 do 90 stopinj nakazuje čas konca žetve. Zanosna energija, ki nas je gnala proti cilju, se umiri. Pogoste so službene spremembe, uporabimo pridobljene izkušnje. Faza zadnjega krajca, od 90 do 45 stopinj, je čas pregleda lastne življenjske situacije. Po eni strani so možne ovire in življenje zahteva prilagoditev nanje. Veliko je akcije, uporabljeni so izkušnje, veščine, znanje, ki smo jih razvijali v času rastoče lune. Simbolično je to faza delanja vina iz grozdja.

Zadnja, umirjena faza je od 45 do 0 stopinj progresirane Lune v odnosu do progresiranega Sonca. Izražena je potreba, da se stvari spremenijo, gre za čas čiščenja starega, da se naredi prostor za novo. Ljudje so pogosto zmedeni, sploh na začetku, občutek imajo, da nimajo tal pod nogami, ne vedo, kam se bodo stvari obrnile. Naj bodo potrpežljivi, zaupajo in iščejo zanimive možnosti za prihodnost. Zelo velikokrat se seveda zgodi tudi, da še preden pride do dejanske konjunkcije Lune in Sonca, človek že začne ustvarjati nekaj na novo. 

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas