ČRNI TRG

Vrtoglave cene vstopnic za ogled finalne tekme v Moskvi

Preverili smo, ali ljubitelji nogometa še lahko kupijo vstopnice za svetovno prvenstvo.
 
Fotografija: Lahko se odpravite na tekmo svetovnega prvenstva, a boste morali za vstopnico odšteti vrtoglave zneske. FOTO: ebay.com
Odpri galerijo
Lahko se odpravite na tekmo svetovnega prvenstva, a boste morali za vstopnico odšteti vrtoglave zneske. FOTO: ebay.com

LJUBLJANA – V igri za svetovnega prvaka v nogometu ostajajo le še najboljši. Danes se začenja četrtfinale prvenstva v Rusiji, s tem pa tekme postajajo še bolj neizprosne. Tekmovalci vsakokrat poudarijo, da levji delež za zmago nosijo ravno njihovi navijači, žal pa nimajo vsi finančnih možnosti, da bi se prvenstva tudi udeležili.

Večina nas je povsem zadovoljna s spremljanjem prek televizijskih zaslonov, a z mislijo na naše sosede Hrvate, ki jih v soboto čaka tekma z Rusijo, smo preverili, ali je kakšna vstopnico za četrtfinalno tekmo sploh še na voljo. 
 

Vstopnice Slovencev so nezanimive


Na portalu Bolha.com Darko iz Slovenj Gradca prodaja dve vstopnici za ogled sobotne tekme Hrvaška – Rusija (oziroma match 59), a kot pravi se zanju zanimajo le Nemci in Rusi, ki pa jim je predaleč do Slovenije. Preseneča ga, da ni nikakršnega povpraševanja Hrvatov in Slovencev. Mislili smo, da je morda tako zato, ker ju prodaja z osebnim prevzemom, a nam je pojasnil, da je oglas objavil na različnih portalih, toda v trenutku, ko je omenil, da je iz Slovenije, je zanimanje splahnelo. Cena njegove vstopnice na črnem trgu je nekje od 400 do 700 evrov, a kot kaže, mu bo ostala le za spomin.


Vstopnice tudi po štiri tisočake


Samo po eno vstopnico za ogled tekme za tretje mesto se da kupiti na ebay.com, kjer je izklicna cena 1000 dolarjev. Za ogled finalne tekme je cena občutno višja – kar 4000 evrov bi morali odšteti, če bi si jo želeli ogledati v Moskvi. K temu prištejte še pot do Rusije, prenočišče in hrano, kjer so cene menda nekako primerljive s slovenskimi.
 

Ceneje, če se odpravite na pot s turistično agencijo


Za tiste, ki se radi odločajo v zadnjem hipu, smo poklicali tudi turistično agencijo Kompas. Pravijo, da zanimanja za večje skupinske odhode na tekme ne beležijo, a imajo zato več individualnih potnikov, ki potujejo na različna prizorišča po Rusiji. Skupaj s hčerinskim podjetjem Atlas iz Zagreba tako za soboto ponujajo izlet v Soči na ogled tekme četrtfinala, kjer bo igrala Hrvaška. Cena aranžmaja (letalski prevoz, ogled tekme in nočitev v hotelu s štirimi zvezdicami) je nekaj manj kot 1200 evrov (8750 kun). V primerjavi s cenami na črnem trgu se nam cena ne zdi pretirana, a za dvodnevno rajanje to seveda ni malo denarja.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije