SKRIVNOSTNO ZDRAVLJENJE

Znane podrobnosti zdravljenja Schumija

Objavljeno 10. september 2019 09.16 | Posodobljeno 10. september 2019 09.59 | Piše: T. V.

Z rešilcem so ga prepeljali v pariško bolnišnico.

Michael Schumacher je v formuli 1 dosegel 91 zmag. FOTO: Reuters
PARIZ – Poročali smo že, da so Michaela Schumacherja, sedemkratnega svetovnega prvaka v formuli 1, skoraj šest let po nesreči med smučanjem, v kateri je dobil hude poškodbe glave, prepeljali na skrivnostno zdravljenje v pariško bolnišnico, na dan pa so prišle še nekatere podrobnosti.

image
Bolnišnica Georgesa Pompidouja, kjer naj bi bil Schumacher že na tretjem zdravljenju letos. FOTO: Reuters
Schumacherja, ki je januarja dopolnil 50 let, so v ponedeljek po poročanju francoskega časopisa Le Parisien iz Ženeve z rešilcem prepeljali v bolnišnico Georgesa Pompidouju, kjer so ga nastanili na oddelek za kardiovaskularno kirurgijo. V stavbo so ga prenesli na nosilih, ki so bila zaščitena s pregrinjalom temnomodre barve, tako da sta bila Schumacherjev obraz in telo povsem skrita pred očmi javnosti. V njegovem spremstvu je bilo 10 oseb, med njimi tudi varnostniki, ki so skrbeli, da se mu ni mogel približati nihče.

Schumacherja naj bi v bolnišnici skušali zdraviti s presaditvijo matičnih celic, postopke pa naj bi nadzoroval glavni kirurg, 69-letni Philippe Menasche, »pionir na področju operacij z matičnimi celicami proti popuščanju srca«, zato so se pojavila ugibanja, ali ima Schumacher težave s srcem. Le Parisien je namignil, da se bo zdravljenje začelo danes.

Schumacherja, čigar zdravstveno stanje je zavito v tančico skrivnosti, domneva pa se, da ne more niti niti govoriti, so menda v omenjeni pariški bolnišnici zdravili že dvakrat letos spomladi.

Povezane vsebine
Deli s prijatelji