DOPING

Tudi vzorec B potrdil, da je bil nogometni zvezdnik pozitiven na doping

Tridesetletnega Paula Pogbaja lahko kaznujejo s štiriletno prepovedjo igranja.
Fotografija: FOTO: Massimo Pinca Reuters
Odpri galerijo
FOTO: Massimo Pinca Reuters

Nekdanji francoski nogometni zvezdnik Paul Pogba, ki igra za italijanskega prvoligaša iz Torina Juventus, je bil avgusta pri redni dopinški kontroli pozitiven na prepovedano snov v športu. Kot je poročala italijanska tiskovna agencija Ansi, so sledi presnovkov prepovedanega testosterona potrdili tudi s potrditvenim kontrolnim vzorcem B.

Italijanska nacionalna protidopinška agencija je prejšnji mesec začasno suspendirala Pogbaja po pozitivnem testu A na »testosteron, ki ni endogenega izvora«.

Gre za vzorec, ki so ga Pogbaju vzeli po uvodni tekmi italijanske ligaške sezone serie A 20. avgusta na gostovanju Juventusa pri Udineseju. Torinski velikan je sicer na tej tekmi zmagal s 3:0.

Francoski reprezentant, ki je s Francijo leta 2018 osvojil naslov svetovnega prvaka v nogometu, se zdaj sooča z dolgo prepovedjo igranja in možnostjo, da bo Juventus prekinil pogodbo z njim.

Tridesetletnega Pogbaja lahko kaznujejo s štiriletno prepovedjo igranja.

Za Pogbajem je nemirno obdobje. Minulo sezono 2022/23 so zaznamovale težave s poškodbo, zaradi katerih je izpustil svetovno prvenstvo v Katarju.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije