PESMI THOMPSONA

Srbski mediji na nogah: Hrvati po prihodu s svetovnega prvenstva zakuhali škandal

Zmotilo jih je dogajanje na glavnem trgu v Zagrebu.
Fotografija: FOTO: Antonio Bronic, Reuters
Odpri galerijo
FOTO: Antonio Bronic, Reuters

Hrvaška reprezentanca se je s svetovnega prvenstva v Katarju vrnila z bronastim odličjem. Nogometaše je na glavnem trgu v Zagrebu pozdravilo okoli 80.000 ljudi. A kmalu so se oglasili tudi srbski mediji, ki so kritizirali način proslavljanja hrvaškega brona. Hrvaške navijače in nogometaše so po poročanju Indexa obtožili poveličevanja ustaštva in širjenja sovraštva do Srbov.

FOTO: Antonio Bronic, Reuters
FOTO: Antonio Bronic, Reuters

»Hrvati spet zrežirali škandal! Ognjenim je uspelo na svetovnem prvenstvu, a zaman – vse so uničili s pesmijo, ki propagira ustaštvo,« piše Kurir. Tako kot pred štirimi leti so po Trgu bana Jelačića namreč ponovno odmevale pesmi Marka Perkovića Thompsona, ki po besedah srbskih medijev propagira ustaštvo in sovraštvo do Srbov.

image_alt
Hrvaški zvezdnik po osvojitvi tretjega mesta poskrbel za škandal, žalitve so deževale

Slavje označili za škandal

»Hrvaška sramota: promocija ustaštva sredi Zagreba! Sosedje slavili uspeh na svetovnem prvenstvu, a spet pokazali sovraštvo do Srbov«, se glasi naslov članka portala Novosti. Tako pa je o hrvaškem slavju poročal Alo: »Zaman je uspeh, če ga ne znajo proslaviti. Nov škandal v režiji Hrvatov, spet so peli ustaške pesmi.« 

FOTO: Antonio Bronic, Reuters
FOTO: Antonio Bronic, Reuters

Pri Telegrafu pa se niso ozirali na slavje, temveč na šalo, ki še vedno kroži po spletnih omrežjih. Gre za prikaz letala, v katerem so hrvaški reprezentanti preleteli Srbijo, s komentarjem, da »Srbi nikoli niso bili bližje medalji«. Navajajo še, da je bil v tem času na aplikaciji Flight Radar najbolj spremljan prav polet hrvaških reprezentantov.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije