KATAR 2022

Hrvaški zvezdnik po osvojitvi tretjega mesta poskrbel za škandal, žalitve so deževale

»Saj nisi posnel, kajne?«
Fotografija: Dejan Lovren in Luka Modrić po zmagi nad Marokom. FOTO: Molly Darlington, Reuters
Odpri galerijo
Dejan Lovren in Luka Modrić po zmagi nad Marokom. FOTO: Molly Darlington, Reuters

Nogometaš ruskega Zenita Dejan Lovren (33) je po zmagi Hrvaške proti Maroku in osvojenem tretjem mestu na svetovnem prvenstvu poskrbel za škandal, pišejo hrvaški mediji.

Hrvaški branilec in nekdanji igralec Liverpoola se je sprehodil mimo hrvaških novinarjev, ko so ga ti prosili, naj nekaj pove, pa je šokiral, in to kljub odličnemu uspehu reprezentance. »Od začetka nisi verjel. Zdaj se norčuješ, smrdiš! Ti in ta gospoda. Saj nisi posnel, kajne? Oni se lahko tako obnašajo, jaz pa ne. Ljudje niso veseli, ker se norčuješ. In to ti je resnica,« se ni mogel pomiriti razjarjeni Lovren, čeprav so ga številni opozarjali, naj umiri strasti in da je škoda tako govoriti pred kar 30 ljudmi.

V ozadju so bile očitno zamere, saj so hrvaški novinarji pred svetovnim prvenstvom večkrat zapisali kakšno kritiko na račun reprezentance.

Dalić bron posvetil Blaževiću, Kek snel kapo pred hrvaško reprezentanco

Sicer pa je selektor bronastih hrvaških nogometašev Zlatko Dalić medaljo s svetovnega prvenstva v Katarju posvetil legendarnemu rojaku Miroslavu Blaževiću, ki je 1998 Hrvaško prav tako popeljal do tretjega mesta. »Ćiro, to je zate. Lahko osvojim pet medalj, a le eden bo trener vseh trenerjev,« je dejal Dalić po zmagi nad Marokom z 2 : 1.

image_alt
Hrvaška slavi: po zmagi nad Marokom do tretjega mesta na mundialu

Strokovni komentator v času svetovnega prvenstva na portalu index.hr je selektor Slovenije Matjaž Kek, ki ga hrvaška športna javnost izjemno ceni zaradi dela in uspehov v petih letih za krmilom kluba z Reke. »To je krona še enega podviga, ki bo šel v hrvaško zgodovino športa. Hrvaška je zasluženo zmagala,« je komentiral Matjaž Kek.

»Hrvaška je naredila nekaj nepredstavljivega. Ta generacija je stopila ob bok tistima, ki sta že osvojili medalji na svetovnem prvenstvu. Kar naježim se, ko pomislim na to ... Hrvaška je v 24 letih osvojila tri medalje na svetovnih prvenstvih. To je res veličastno. Kapo dol Hrvaški,« poudarja Kek.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije