NOGOMET

Ronaldo lažje diha, Neymar sopiha

Portugalec se bo izognil tožbi za posilstvo. Brazilca obtožuje manekenka.
Fotografija: Cristiano Ronaldo s svojo srčno izbranko Georgino Rodriguez FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Cristiano Ronaldo s svojo srčno izbranko Georgino Rodriguez FOTO: Reuters

LJUBLJANA – Portugalski nogometni zvezdnik Cristiano Ronaldo bi lahko lažje zadihal. Odvetniki Kathryne Mayorga naj bi umaknili obtožbe o posilstvu, ki naj bi ga najprepoznavnejši športnik na svetu zagrešil leta 2009 v Las Vegasu. Tako je zapisala medijska agencija Bloomberg in dodala, da so se odločili za tihi umik. V Ronaldovem odvetniškem štabu so navedbe označili za neresnične in sporočili, da je postopek še odprt.

Zdaj 34-letna učiteljica Kathryne Mayorga je lani po devetih letih sprožila postopek proti Ronaldu, čeprav je, kot je priznala, tedaj z Ronaldovimi pravnimi zastopniki sklenila poravnavo za 330.000 evrov. Američanka si je po devetih letih premislila in vložila uradno prijavo, po kateri je Ronaldo zašel v težave. Zaradi tega je Juventus odpovedal letošnjo poletno turnejo v ZDA, saj bi Ronaldu, če bi z moštvom dopotoval v ZDA, policisti nataknili lisice. Pri Bloombergu menijo, da so se zunajsodno poravnali. Ronaldo je ves čas zatrjeval, da ni storil kaznivega dejanja.

Plačal njen prihod iz Brazilije

Medtem ko je Ronaldo sinoči s Portugalsko proti Švici lovil finalno vstopnico na zaključnem turnirju štirih najboljših (v drugi tekmi se bodo danes pomerili Angleži in Nizozemci) iz najmočnejše skupine v ligi narodov – gostitelj je prav Portugalska, zmagovalec pa se bo neposredno uvrstil na evropsko prvenstvo prihodnje leto –, bi Neymar lahko izpustil prvenstvo Južne Amerike, ki se bo začelo naslednji petek v Braziliji. Zvezdnik moštva PSG se namreč zaveda, da ne bi mogel biti zbran in osredotočen na tekme, potem ko ga je Najila Trindade obtožila posilstva.

Neymar ni zanikal razmerja s 26-letnim fotomodelom, a je z objavo pogovorov na instagramu razkril, da ga želi Trindadejeva izsiljevati. Ljubezenski majski stik golobčkov je bil hiter in nenaden. Neymar je Najili organiziral in plačal njen prihod iz Brazilije v Pariz, kjer sta se 15. maja sestala v hotelu Sofitel Paris Arc Du Triomphe. Dva dni pozneje se je Trindadejeva čustveno pretresena vrnila v Brazilijo. Policija je na podlagi njene prijave, ki jo je vložila, ko se je opogumila, sprožila tajno, a hitro razkrito preiskavo. Verodostojnost Najilinih obtožb je na majavih nogah, saj naj bi dolgovala precej denarja. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije