KVALIFIKACIJE ZA LIGO PRVAKOV

Zagrebški navijači udeleženi v krvavem incidentu: mladeniča (29) zabodli do smrti, deklica hudo poškodovana (VIDEO)

Uefa za danes odpovedala tekmo Aek – Dinamo.
Fotografija: Grški nogometni klub žaluje za 29-letnim navijačem. FOTO: Twitter
Odpri galerijo
Grški nogometni klub žaluje za 29-letnim navijačem. FOTO: Twitter

Evropska nogometna zveza (Uefa) je po smrti mladega Grka, ki so ga sinoči v predmestju Aten v izgredih med domačimi in zagrebškimi navijači zabodli do smrti, osem ljudi pa je bilo ranjenih, odpovedala današnjo tekmo 3. predkroga lige prvakov med Aekom in Dinamom. Kot so zapisali na klubski spletni strani Dinama, nov termin dvoboja še ni znan.

Navijači Aeka se medtem poslavljajo od 29-letnega Michalisa Katsourisa, ki je umrl po napadu z nožem. Oglasil se je tudi atenski klub: »Michalis, AEK te ne bo nikoli pozabil! Stroga kazen za morilca in odgovorne.«

Po najnovejših novicah iz Grčije je po navijaških spopadih v Atenah v bolnišnici pristala tudi 13-letna deklica s poškodbo glave. Grški mediji poročajo, da je bila poškodovana v napadu hrvaških navijačev, ko je bila z družino. Zdravniki pravijo, da je njeno stanje resno, a stabilno.

Nasilni spopadi skupine Ultras

Kljub prepovedi Evropske nogometne zveze (Uefa) o obisku gostujočih navijačev se je v ponedeljek pozno zvečer v bližini stadiona Aeka v Nea Filadelfiji v predmestju Aten, kjer se zbirajo domači navijači, pojavilo od 100 do 120 navijačev zagrebškega Dinama.

Za zdaj ni jasno, kako je lahko tako veliki skupini organiziranih navijačev uspelo prevoziti celotno državo in priti do Aten, ne da bi avtomobile ustavila policija, ki je vedela za prepoved organiziranega gibanja navijačev, piše portal protothema.gr.

Policija je v izgredih aretirala 98 navijačev.

Dinamo poziva navijače, naj ne potujejo v Grčijo

Hrvaški nogometni prvak Dinamo je danes zjutraj v sporočilu za javnost obsodil incidente in vnovič pozval navijače, naj ne potujejo v Grčijo. Uefa je namreč v dogovoru s policijo že vnaprej odločila, da bosta obe tekmi minili brez gostujočih navijačev.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije