Olimpija kmalu v nemških rokah

Milan Mandarić čaka na prvi del kupnine. Safet Hadžić ostaja trener do konca sezone.
Fotografija: S prihodom novih upraviteljev in Mladena Rudonje za prvega moža športne dela moštva je vprašljiva tudi prihodnost Sebastjana Cimirotića pri Olimpiji. Večji del Mandarićevega obdobja je bil predsednikova opora. FOTO: Leon Vidic
Odpri galerijo
S prihodom novih upraviteljev in Mladena Rudonje za prvega moža športne dela moštva je vprašljiva tudi prihodnost Sebastjana Cimirotića pri Olimpiji. Večji del Mandarićevega obdobja je bil predsednikova opora. FOTO: Leon Vidic

Milan Mandarić se poslavlja, ni pa se še poslovil. »Nočem ponoviti poletne napake, ko sem se pogajal z nekom, ki ni imel denarja,« je po prihodu iz Nemčije, kjer se je sestal z najverjetnejšimi bodočimi upravitelji kluba, povedal Mandarić. Poleti se je pri prodaji zafrknil z Italijanom Gabrielejem Nardinom.

Kakšen bo razplet pogajanj, bo znano v prvi polovici januarja, je še dodal prvi mož zeleno-belih in razkril nekaj podrobnosti. Konec Mandarićevega obdobja pri Olimpiji je neizbežen. Čeprav še ni nič uradno, današnje (obvezno) soočenje klubskih uslužbencev s predsednikom, ki jim bo predstavil podrobnosti, jasno govorijo o prihodu nove vodstvene zasedbe.
»V naslednjih dveh tednih bomo razrešili vse neznanke. Res je, da smo s skupino vlagateljev iz Nemčije uskladili vse podrobnosti prevzema, a se nočem ujeti v novo zanko,« je previden Mandarić. Razlog je kupnina oziroma njen prvi del, ki jo morajo plačati prevzemniki, s čimer bi pokazali resnost prihoda v Ljubljano.

Koliko znaša celotni znesek prevzema, ni razkril, neuradno bi se lahko približal sedmim milijonom evrov, realno se vrti okoli štirih milijonov, kolikor je Mandarić leta 2015 plačal edinemu zaslužkarju Izetu Rastoderju.

Mandarić je poudaril, da gre za verodostojno skupino ljudi, ki so sicer bolj poslovno kot športno naravnani, a imajo odlične zveze.

Najmanj do marca v vlogi svetovalca

Eno najvidnejših vlog pri celotni prevzemni pustolovščini in pogajanjih je imel bivši reprezentant in igralec Olimpije Mladen Rudonja. »Sodelujeva že 20 let. On bo prevzel odgovornost za sestavo športnega dela kluba,« je izpostavil vlogo 48-letnega Koprčana, ki je bil pomemben del klubskega ustroja tudi pri naslovu slovenskega prvaka leta 2018. Rudonja je med drugim pripeljal trenerja Igorja Bišćana in napadalca Andreja Vombergarja.

Vrnitev bivšega člana prvega Katančevega reprezentančnega rodu med zeleno-bele je zamajal trenerski stolček Safeta Hadžića. Znano je, da bi Rudonja nanj raje posedel svojega kandidata z uglednejšim CV in slovesom, a je Mandarić zatrdil: »Trener se ne bo menjal. Imeti mora vso našo podporo.« Hadžićev obstanek vsaj do konca sezone je bil del dogovora. Med navijači priljubljenega in tudi uspešnega Ljubljančana, ki je Olimpijo popeljal do pokalne lovorike in do prvega mesta na prvenstveni lestvici s štirimi točkami prednosti pred Mariborom, je Mandarić poleti zaščitil z dveletno pogodbo.

Predsednik v odhajanju se je dotaknil še svoje vloge in igralskega kadra. »Iz Ljubljane ne bom odšel vsaj do poletja. Najmanj do marca bom še v vlogi svetovalca. S silo igralcev ne bomo zadrževali, vzajemno bomo delali v dobro kluba. Del zaslužka od prodaje igralcev bo šel v klub, del za plačilo obveznosti. Kdor bo imel boljše možnosti za zaslužek, bo lahko odšel. A se ne bojim, malo je klubov, ki jim lahko ponudijo toliko, kot jim daje Olimpija. Stefan Savić in Magny Bagnack sta najbližje odhodu, ker želita iti. Tudi pogodba se jima bo poleti iztekla. Tomislav Tomić ostaja, ker pazimo tudi na kakovost moštva,« je še razkril Mandarić.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije