ODBOJKA NA VODI

Odbojkarski ples povodnih mož

V Ljubljani kot promocija EP ognjeni krst žoganja čez mrežo na vodi Nekdanji zvezdniki so bili navdušeni nad novo izkušnjo
Fotografija: Ambasadorji evropskega prvenstva so bili navdušeni nad novo odbojkarsko igralno izkušnjo. FOTO: Leon Vidic
Odpri galerijo
Ambasadorji evropskega prvenstva so bili navdušeni nad novo odbojkarsko igralno izkušnjo. FOTO: Leon Vidic

LJUBLJANA – Odbojka se igra v dvorani, na mivki in snegu, v četrtek se je v slovenski prestolnici tudi na vodi. V akciji promocije septembrskega evropskega prvenstva za odbojkarje, dobršen del slednjega se bo odvijal tudi v Stožicah, je bil na Ljubljanici pri Ribji brvi pred nabito polnimi nabrežji in (tro)mostovji svojevrsten spektakel, namreč odbojka na gladini reke. Na plavajočem igrišču so se najprej pomerili ambasadorji iz štirih držav gostiteljic EP, nekdanji odbojkarski zvezdniki, Nizozemec Bas van de Goor, Slovenec Tomi Šmuc ter bivša reprezentanta Francije in Belgije Guillaume Samica in Frank Depestele.

Stari mojstri so navdušili s privlačnimi potezami in dali pečat spektaklu. »Moram priznati, da si nisem mislil, da se bo na vodi dalo igrati, a na koncu je vse delovalo zelo všečno. Dogodek in njegova lokacija sta bila nepozabna in res sem vesel, da sem bil del tega,« je bil zadovoljen Šmuc. »Tekmo in prizorišče si bom zanesljivo zapomnil. To je bila prva tekma na vodi v zgodovini, zato nismo vedeli, kaj pričakovati. Menim, da smo bili vsi štirje na koncu kar zadovoljni, lahko smo se premikali, skakali in igrali. Res sem vesel, da se je vse odvilo tako, kot se je,« navdušenja ni skrival eden najboljših odbojkarjev vseh časov Bas van de Goor, z Nizozemsko olimpijski prvak iz Atlante 1996.

Lažje z vsako žogo

Guillaume Samica je le stežka zaključil tekmo, saj je tako užival, da je želel kar nadaljevati igro. »Z vsako žogo je bilo lažje, dobil sem občutek, kako se gibati, igrati in res sem užival. Res sem počaščen, da sem lahko bil del tega, saj sem nastopil s tremi velikimi športniki, velikimi osebami. Neverjetno je, da nas je prišlo gledat toliko ljudi, menim, da smo pripravili super dogodek, in upam, da jih bo v bodoče še veliko,« je po novi izkušnji kar sijal Francoz. »To je bila res enkratna izkušnja. Zelo sem ponosen, da sem bil del tega, igrati s takšnimi odbojkarji je bilo super!« pa je navrgel Frank Depestele. V nadaljevanju sta se pomerili trojici pokroviteljskih partnerjev EP, nasproti so si stali smučarska tekačica Katja Višnar, tekač Miha Šimenc in skakalec Anže Semenič ter biatlonci Miha Dovžan, Rok Tršan in Andreja Mali. Na koncu večera so se na vodnem igrišču znašli še specialisti za mivko; Jelena Pešić in Ana Skarlovnik sta inovativni dogodek popestrili z igro proti Katarini Fabjan in Klari Kregar, Danijel Pokeršnik in Jernej Potočnik pa sta se žogala s Črtom Bošnjakom in Gašperjem Plahutnikom.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije