DIRKA PO FRANCIJI

Je Pogačar na tem posnetku razkril, zakaj je tako dober v Franciji? (VIDEO)

Dirko po Franciji je osvojil že dvakrat. Je pa tudi prvi na svetovni kolesarski lestvici.
Fotografija: Zaradi smisla za humor ga je marsikdo vzljubil. FOTO: Stephane Mahe, Reuters
Odpri galerijo
Zaradi smisla za humor ga je marsikdo vzljubil. FOTO: Stephane Mahe, Reuters

Slovenski kolesarski šampion Tadej Pogačar je že večkrat pokazal, da se zna pošaliti. Na enem izmed videev, ki je, sodeč po zapisu Eurosporta, nastal med letošnjo Dirko po Franciji, lahko vidimo, kako kolesari z znamenitim francoskim pekovskim izdelkom – bageto. To je imel med kolesarjenjem najprej shranjeno na svojem hrbtu, nato pa si jo je privoščil.

Že res, da bageta verjetno ni glavni razlog, da je Tadej na dirkah po Franciji tako dober. Vseeno pa je morda tudi ta pripomogla k temu, da je tako dober. Zaradi ekstremnih naporov morajo kolesarji v svoje telo vnesti veliko energije. Najlažje jo vnesejo z ogljikovimi hidrati, teh pa je v bageti veliko.

Pogačar se je v nekem drugem videu, ki ga je objavil profil na twiterju O País do Ciclismo, pošalil tudi v zvezi z rogljičkom. V njem svojega ekipnega kolega uči, kako se v francoskem jeziku pravilno izgovori ime tega pekovskega izdelka (croissant).

Lepo, da se zna slovenski šampion v napornih dneh v Franciji šaliti. Tako nas v dobro voljo spravlja tudi s šalami, ne samo z neverjetnimi pobegi na cesti.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije