NBA

Drama na košarkarskem parketu, Dončić izključen (VIDEO)

Izključen je bil tudi trener, ki je Slovencu stopil v bran.
Fotografija: Luka Dončić. FOTO: Matt Krohn, Usa Today Sports
Odpri galerijo
Luka Dončić. FOTO: Matt Krohn, Usa Today Sports

Slovenski košarkarski zvezdnik Luka Dončić je bil ponoči v severnoameriški ligi NBA v dresu moštva Dallas Mavericks izključen ob porazu s 106 : 116 proti Minnesoti Timberwolves. Triindvajsetletni Ljubljančan je pred tem v 28 minutah na gostujočem parketu dosegel 19 točk ob šestih skokih in sedmih podajah.

Izključen je bil tudi trener Dallasa Jason Kidd, ki je želel ob koncu tretje četrtine zaščititi slovenskega zvezdnika. Ta se je pred tem pritoževal nad sodniško odločitvijo, nato pa v hipu prejel dve tehnični napaki, s čimer si je prislužil izključitev.

S tem težav ekipe iz Teksasa še ni bilo konec, saj se je kasneje poškodoval tudi Dorian Finney Smith. Ta je začutil bolečino v preponi. Za zdaj še ni jasno, kako dolgo bo moral 29-letnik počivati.

Dvoboj je sicer bolje začel Dallas, ki je po prvi četrtini vodil devet točk, nato pa se je v drugi vse ustavilo. Volkovi so bili v tem delu igre uspešnejši s 36 : 14, obenem pa so dobro ustavljali Dončića, ki je iz igre pred izključitvijo zadel le pet metov od 17, od tega tri od osmih za tri točke.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije