ROKOMETNA REPREZENTANCA

Selektor Zorman bo preizkusil novosti

Slovenski rokometaši proti Srbiji v okviru brušenja forme za januarsko EP.
Fotografija: Uroš Zorman in njegovi varovanci se pripravljajo za Berlin. FOTO: Tomasz Markowski/Reuters
Odpri galerijo
Uroš Zorman in njegovi varovanci se pripravljajo za Berlin. FOTO: Tomasz Markowski/Reuters

Bliža se evropsko prvenstvo za rokometaše. Slovenska reprezentanca bo prvi pripravljalni tekmi pred januarskim EP odigrala doma. V Črnomlju in v Kočevju se bo danes ob 18. uri in v nedeljo ob 14. uri pomerila s Srbijo. Ta dvoboja spadata v prvi krog priprav, reprezentantje so jih preživeli v Ljubljani, za 14. nastop na prvenstvu stare celine.

Cilj je ostati zdrav

»Na treningih smo ponavljali stvari od prej in dodali nekaj novosti. Prvi cilj na tekmah s Srbijo je, da vsi ostanemo zdravi. Nadalje si želimo čimvečkrat ponoviti taktične zamisli, torej ne le na treningu, pač pa tudi proti resnim tekmecem. Tudi v obrambi bomo preizkusili nekaj novosti. Sicer obrambo 5-1 in vztrajali pri njej recimo en polčas, tudi če ne bo šlo vse po načrtih. Ti tekmi nam bosta dovoljevali, da v določenih stvareh vztrajamo dlje časa, četudi nam ne bodo takoj stekle,« pravi slovenski selektor Uroš Zorman.

Kapetan Jure Dolenec poudarja, da tekmi s Srbi ne bosta prijateljski. »V reprezentančnem pogledu takšne ne obstajajo. Vsako tekmo želimo dobiti. Na takšnih srečanjih sicer lahko preizkusiš kakšno novost, tudi novinci lahko dobijo priložnost, da pokažejo selektorju, česa so sposobni in v kakšnem pogledu lahko računa nanje. A med tem in tekmovalnostjo je potrebno najti pravo razmerje. Čakata nas dvoboja z izredno kakovostno reprezentanco, ki je v zadnjih letih zelo napredovala. Za nas bo to zagotovo dober preizkus,« je dejal Dolenec.

Ferski otoki za uvod

Tokratna reprezentančna akcija je prva po skoraj polletnem premoru in uspešnih kvalifikacijskih nastopih za EP v Nemčiji. Slovenija si je s petimi zmagami in enim porazom zagotovila prvo mesto v svoji skupini pred BiH, Črno goro in Kosovom. Po koncu tega pripravljalnega tedna se bo reprezentanca znova zbrala po božiču. Pred odhodom v Berlin, kjer bo 11. januarja začela nastope na EP, se bo konec decembra v Slovenj Gradcu pomerila z Avstrijo, v začetku novega leta pa jo v Poreču čakata še dvoboja s Črno goro in Hrvaško.

Zaključni turnir evropskega prvenstva bo med 10. in 28. januarjem, Slovenija se bo v skupinskem delu v že omenjenem Berlinu pomerila s Ferskimi otoki, Poljsko in Norveško. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije