Wilder: Tyson se tokrat ne bo pobral!

V Las Vegasu danes ponoči eden največjih povratnih dvobojev v boksu. Wilder stavi na rušilno moč, Fury bo udarjal z vseh razdalj in smeri.
Fotografija: Vroče je bilo že pred akcijo v ringu. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Vroče je bilo že pred akcijo v ringu. FOTO: Reuters

Za evropske ljubitelje boksa bo današnja noč zagotovo zelo kratka. Pred televizijske ali računalniške zaslone jih bo prikovala težko pričakovana revanša med (še) neporaženima težkokategornikoma, Američanom Deontayjem Wilderjem (42 zmag, 41 s k. o., 1 neodločen izid) in Britancem Tysonom Furyjem (29 zmag, 20 s k. o., 1 neodločen izid), ki se bosta še drugič po dobrem letu dni udarila onstran Atlantskega oceana. Njun prvi medsebojni obračun se je 1. decembra 2018 v Los Angelesu razpletel brez zmagovalca, potem ko se točkovalci niso mogli zediniti, kateri je bil boljši. Mehičan Alejandro Rochin je točkoval v korist Deontayja (115:111), Kanadčan Robert Tapper je bil za Tysona (114:112), za Britanca Phila Edwardsa pa je bil dvoboj izenačen (113:113). Tako je Wilder še osmič ubranil naslov svetovnega prvaka po različici WBC. Toda s sodniško odločitvijo se kljub temu, da je zadržal šampionski pas, ni strinjal; ker je izzivalca iz Manchestra dvakrat spravil na tla (v deveti in dvanajsti rundi), se je počutil kot zmagovalec. Tudi zato, ker se strinja s tistimi, ki trdijo, da je sodnik v zadnji rundi Furyju v nokdavnu prepočasi štel in mu tako omogočil, da si je »pravočasno« opomogel. »A ne glede na to sem prepričan, da sem Tysonu pred najinim povratnim dvobojem povzročil neprespane noči. Navsezadnje sem ga v prvem obračunu dvakrat spravil na tla, zaradi mojih silovitih udarcev je imel zagotovo pretres možganov,« je postavil diagnozo Wilder. Niti najmanj ne dvomi, da bo britanskemu izzivalcu, za katerega pravi, da se sicer dobro giblje v ringu, vendar da nima prave moči v rokah, znova prizadejal bolečine.

Bronasti bombarder

»Še enkrat ga bom zrušil, vendar s to razliko, da se tokrat ne bo več pobral,« je 34-letni Američan zagrozil svojemu tri leta mlajšemu tekmecu, da ga bo v lasvegaški areni MGM Grand nokavtiral. Kajpak pri tem spet stavi na svojo rušilno moč, s katero je prisilil k vdaji kar 41 od 43 boksarjev, ki so se mu doslej postavili po robu (skoraj 96 odstotkov!). Da se visoko ceni, ni nič novega. »Jaz sem Mohamed Ali, Evander Holyfield in Mike Tyson v enem,« je že večkrat poudaril rahlo favorizirani bronasti bombarder, kakor se je poimenoval Wilder po tretjem mestu na olimpijskih igrah leta 2008 v Pekingu. Fury mu v besednem dvoboju in odrivanju na javnem soočenju, na katerem so ju morali miriti celo varnostniki, ni ostal dolžan. »Deontay me je v prvem obračunu s svojim najboljšim udarcem zadel naravnost v brado, vendar sem se kljub temu pobral in nadaljeval dvoboj. Če bi ga primerjal s svojimi prejšnjimi nasprotniki, bi rekel, da je (bil) Vladimir Kličko močnejši in nevarnejši,« je presodil 31-letni Britanec. V pripravah za revanšo, za katero legendarni George Foreman trdi, da je tretja največja v zgodovini boksa po povratnih dvobojih Max SchmelingJoe Louis (1938) in Mohamed Ali – Joe Frazier (1974), je storil vse, da bi tokrat ring zapustil kot zmagovalec. Zamenjal je celo trenerja in namesto Bena Davisona najel Javana Stewarda - Sugarhilla, nečaka slovitega Emanuela Stewarda. »Tokrat ne bom stavil le na svoje boksarsko znanje, udarjal bom z vseh razdalj in smeri,« je napovedal Ciganski kralj

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije