KANUIST

Veselje v slovenskem taboru: Luka Božič je bil v napetem finalu drugi

To so bile njegove druge stopničke v sezoni, junija je bil najboljši v Tacnu, 24. v karieri, drugo mesto je zasedel sedmič.
Fotografija: Luka Božič FOTO: Nebojša Radović
Odpri galerijo
Luka Božič FOTO: Nebojša Radović

Prvi dan končnih odločitev na četrti tekmi za svetovni pokal v slalomu na divjih vodah v sezoni 2023 je spet prinesel veselje v slovenski tabor. Kanuist Luka Božič je namreč stopil na zmagovalni oder, v napetem finalu je bil drugi.

image_alt
Benjamin Savšek na svetovnem pokalu v Pragi do zmage med kanuisti

To so bile njegove druge stopničke v sezoni, junija je bil najboljši v Tacnu, 24. v karieri, drugo mesto je zasedel sedmič.

Primorec je bil najboljši v četrtkovih kvalifikacijah, v polfinalu pa je bil sedmi, tako da je v finalu startal med prvimi. S progo je opravil zelo dobro, napaka pa se mu je primerila le v 20. vratih, kjer je prejel dve kazenski sekundi. Kljub temu je na vodilnem mestu vztrajal vse do predzadnjega tekmovalca na startu, Italijana Raffaela Ivaldija, ki je v cilju postavil sekundo boljši čas. Na tretje mesto se je uvrstil Slovak Marko Mirgorodsky.

»Res sem zadovoljen z današnjo vožnjo, takšne v letošnji sezoni še nisem pokazal. Napadalna vožnja prinese manjše napake. Meni se je primerila povsem na koncu, žal sem imel dotik. Vseeno sem vesel, da mi je to uspelo pred svetovnim prvenstvom. Upam, da bo šlo tako tudi naprej,« je takoj po uspehu povedal Božič.

Božič v Španiji tradicionalno odlično tekmuje

To je njegova četrta kolajna na tekmah za svetovni pokal na reki Segre, saj je leta 2018 zmagal v kanuju enosedu, lani bil tretji, leta 2013 pa je bil bronast tudi v dvosedu s Sašem Taljatom. Ob tem je leta 2019 osvojil bron na svetovnem prvenstvu v enosedu, na SP leta 2009 pa kolajno bronastega leska v kanuju dvosedu.

Precej manj zadovoljen pa je bil po današnji tekmi olimpijski prvak Benjamin Savšek, ki mu je napredovanje v finale ušlo v povsem zadnjem delu proge. Tam je zgrešil vratca, tako da so mu sodniki najprej že prisodili 50 kazenskih sekund, a je Ljubljančan vrata ponavljal, naredil dotik, tako da je prejel dve kazenski sekundi, ob tem pa zaradi ponavljanja vrat še dodatno izgubil dragocene sekunde. Na koncu je bil 29.

 

 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije