NOGOMET

V Bratislavi zadnjih 90 minut

Olimpija bo drevi odigrala zadnjo tekmo v konferenčni ligi in jesenskem delu sezone.
Fotografija: Olimpija je zadnjo evropsko tekmo proti Lillu igrala na neprimernem igrišču v Stožicah. FOTO: Matej Družnik
Odpri galerijo
Olimpija je zadnjo evropsko tekmo proti Lillu igrala na neprimernem igrišču v Stožicah. FOTO: Matej Družnik

Vremenske razmere so bile močnejše od nogometnih želja in načrtov: prvenstvena sezona se bo konec tedna namesto s tekmami 20. kroga končala z včeraj že drugič odpovedanima tekmama 17. kroga med Rogaško in Aluminijem ter Celjem in Koprom.

Najprej so ju želeli izpeljati danes, vendar vremenske napovedi niso bile najboljše, zaradi česar je vodstvo tekmovanja poseglo po najbolj logični potezi in druge prvoligaše poslalo na zimski odmor. Tekmi v Rogaški Slatini (13.00) in Celju (15.00, od 30. minute) bosta v soboto, s čimer bo volk sit in koza cela. V že tako kaotičnem prvenstvenem finišu, ki je najbolj doslej razgalil največjo slabost in težavo hkrati v slovenskem klubskem nogometu, neustreznost igrišč, ne bo klubov s tekmo manj, zaradi česar bi bila regularnost tekmovanja postavljena pod vprašaj.

Konec ligaškega prvega dela sezone še ne pomeni odmora za nogometaše Olimpije, ki bodo nocoj v Bratislavi postavili piko na i na svojo prvo evropsko jesen v enem od klubskih tekmovanj. V 6. krogu konferenčne lige bodo slovenski prvaki izzvali slovaškega šampiona Slovan, ki si je že zagotovil napredovanje v šestnajstino finala. Zeleno-beli se bodo tekmecem poskušali oddolžiti za minimalen poraz v Stožicah in na lestvici prehiteti tudi Klaksvik, ki gostuje pri vodilnem Lillu.

Za prestiž in evre

Odločitev o koncu 1. SNL je najbrž osrečila Ljubljančane, čeprav se lahko v soboto njihov zaostanek na lestvici za Celjani poveča s sedmih točk na 10. Toda hkrati je trener Zoran Zeljković lahko čez noč spremenil taktične in kadrovske načrte za današnji dvoboj, ki bo morda prinesel tudi zajetnejši zaslužek, saj bi za zmago klub prejel dodatnih 500.000 evrov ali 166.000 € za remi. Doslej so zeleno-beli v KL zaslužili 3.440.000 €. »Olimpija mora znati igrati takšne tekme in verjamem, da bomo to tudi pokazali,« je napovedal Zeljković.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije