EP 2022

Slovenija v napeti tekmi boljša od Litve (FOTO)

Najboljši posamezniki Slovenije so bili Tobey s 24 točkami, Goran Dragić z 19 ter Blažič in Dončić s po 14.
Fotografija: Luka Dončić med dvobojem z Litvo. FOTO: Thilo Schmuelgen, Reuters
Odpri galerijo
Luka Dončić med dvobojem z Litvo. FOTO: Thilo Schmuelgen, Reuters

Luka Dončić, Goran Dragić, Vlatko Čančar in preostalih devet slovenskih junakov so dočakali prvo uro resnice proti močni reprezentanci Litve. V Kölnu so bili boljši v napeti končnici boljši od Litve z 92 : 85 (27 : 27, 51 : 48, 69 : 67).

Slovenija ima jutri prost dan, v soboto ob 20.30 pa jo čaka Madžarska. V predtekmovanju se bo pomerila še z BiH, Nemčijo in Francijo, v nadaljnje tekmovanje pa vodijo prva štiri mesta.

Najboljši posamezniki Slovenije so bili danes Mike Tobey s 24 točkami, Goran Dragić z 19 ter Jaka Blažič in Luka Dončić, ki sta jih dodala po 14.

Reprezentance iz Kökna se bodo v Berlinu srečale s skupino A iz Tbilisija, v kateri so Črna gora, Španija, Gruzija, Bolgarija, Belgija in Turčija.

Slovenija je na parket dvorane Lanxess prišla v dresih z našitkom Fiba kot aktualni evropski prvak in – z 20-minutno zamudo. Organizator prvenstva ji namreč dve uri pred začetkom tekme ni priskrbel avtobusa za prevoz do dvorane, tako da je celotna reprezentanca na prizorišče prišla s taksiji.

image_alt
Naši košarkarji na tekmo s taksijem, Dragić komentiral zaplet (VIDEO)

V dvorani je bil tudi lastnik kluba Dallas Mavericks Mark Cuban.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije