KOLESARSTVO

Tadej Pogačar pometel s konkurenco, slavil etapno in na celotni dirki

Osvojil je zadnjo etapo in sezono začel z zmago na dirki po ZAE.
Fotografija: Tadej Pogačar. FOTO: Uroš Hočevar, Kolektiffimages
Odpri galerijo
Tadej Pogačar. FOTO: Uroš Hočevar, Kolektiffimages

Slovenski kolesarski as Tadej Pogačar (UAE Team Emirates) je zmagovalec tako današnje zadnje etape kot celotne dirke po Združenih arabskih emiratih. To je 23-letniku uspelo drugič zapovrstjo, s tem pa je na najboljši mogoči način začel sezono, v kateri bo njegov največji cilj hat-trick zmag na dirki po Franciji.

V današnji etapi od Al-Ajna do gorskega cilja na Džebel Hafitu (10,9 km/6,7 %) je najprej odbil oba napada na koncu najbližjega zasledovalca Adama Yatesa (Ineos Grenadiers), na koncu pa v tehničnem zaključku znova premagal 29-letnega Britanca za četrto etapno zmago na tej dirki.

Tretje mesto v etapi je z zaostankom petih sekund osvojil Španec Pello Bilbao (Bahrain-Victorious). S tem je Španec napredoval na tretje mesto v skupnem seštevku, za Pogačarjem pa je zaostal 48 sekund. Yates je osvojil drugo mesto z zaostankom 22 sekund.

Zmago na uvodni dirki svetovne serije je Pogačar začel tlakovati že z dobro predstavo na kronometru v tretji etapi, ko je bil četrti, v četrti etapi pa je na zaključnem vzponu na Džebel Džajs ciljno črto prevozil kot prvi in si nadel rdečo majico vodilnega. Nato jo je kljub nekaterim tehničnim težavam zanesljivo ohranil v dveh sprinterskih etapah, zadnji dan dirke pa je vnovič pokazal svojo moč in zanesljivo slavil drugo skupno zmago po ZAE.

To je bila Pogačarjeva 33. zmaga v karieri, od tega deveta na večdnevnih dirkah.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije