BOSTON VODI Z 2: 0 V ZMAGAH

Ste videli, kakšen je bil Dončić pred tekmo? Marsikdo ne bi igral, on pa je (FOTO)

Na drugi tekmi finala lige NBA proti ekipi Boston Celtics je imel povoj na trupu in nogi. Kljub temu je na tekmi dosegel trojnega dvojčka.
Fotografija: Tako dolge sezone v ligi NBA, kot jo ima letos, še ni imel. FOTO: Maddie Meyer Getty Images Via Afp
Odpri galerijo
Tako dolge sezone v ligi NBA, kot jo ima letos, še ni imel. FOTO: Maddie Meyer Getty Images Via Afp

Letošnja sezona je za Luko Dončića zelo dolga, saj je ekipi Dallas Mavericks uspelo priti do finala. To se žal pozna na telesu našega zvezdnika, čigar nastop na drugi tekmi finala, ki je bila danes ponoči, je bil pod vprašajem zaradi več poškodb. Dončić je stisnil zobe in se pojavil na tekmi. Marsikdo pa je bil verjetno presenečen, ko je videl, kakšen je prišel na tekmo.

Kot lahko vidimo na slikah, ki sta jih objavila športni voditelj Mike Leslie in medij ClutchPoints na družbenem omrežju X, je imel Dončić povoj na trupu in nogi. Kljub načetemu zdravju je tekmo odigral dobro. Kot razkriva statistika v aplikaciji Sofascore, je v 42 minutah igre dosegel 32 točk, 11 skokov in 11 asistenc. Žal pa ni imel pomoči igralcev. Še posebno so manjkale točke drugega zvezdnika ekipe Kyrieja Irvinga, ki jih je dosegel le 16.

Tretja tekma finala, ki bo v četrtek ob 2.30 po slovenskem času v Dallasu, bo za Teksašane še kako pomembna. Še nobena ekipa v ligi NBA ni dobila serije v končnici po zaostanku 3:0 v zmagah. Če bi Dallas to tekmo izgubil, ga torej, sodeč po statistiki, čaka misija nemogoče. Razplet tekme bo močno odvisen od tega, kako se bo Dončić počutil na tekmi.

Za reprezentanco bo igral pod enim pogojem

Marsikdo se sprašuje, ali bo Dončić pomagal slovenski reprezentanci v kvalifikacijah za olimpijske igre, ki bodo v začetku prihodnjega meseca (Slovenija jih začne 2. julija s tekmo proti Hrvaški). Kot je dejal pred dnevi, bo igral, če ne bo imel težav. »Videli bomo, kako bo s kolenom. Če bo v redu, bom igral, seveda,« je dejal.

image_alt
Trojni dvojček načetega Dončića, a novo razočaranje za Dallas (VIDEO)

image_alt
Bi radi videli igrati Dončića v končnici? Cene vstopnic so astronomske (VIDEO)

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije