NBA

Trojni dvojček načetega Dončića, a novo razočaranje za Dallas (VIDEO)

Dallas tudi v drugo prekratek v Bostonu.
Fotografija: FOTO: Peter Casey Usa Today Sports Via Reuters Con
Odpri galerijo
FOTO: Peter Casey Usa Today Sports Via Reuters Con

Košarkarji Boston Celtics so na drugi tekmi finala severnoameriške lige NBA s 105:98 dosegli še drugo zmago proti Dallas Mavericks.  Za goste iz Teksasa je trojni dvojček z 32 točkami, 11 skoki in 11 podajami dosegel Luka Dončić, kar pa je bilo premalo ob ekipno razpoloženi domači vrsti.

Odločilna je bil tretja četrtina, v kateri si je domača ekipa po bolj ali manj izenačenih pol ure igre v nekaj minutah z nizom 10:0 priigrala vodstvo z dvomestnim številom točk. Tega v nadaljevanju ni več izpustila iz rok.

Dallas je sicer z razpoloženim Dončićem na začetku tekme narekoval tempo. Slovenski as, ki je pred tekmo bil pod vprašajem zaradi več poškodb, na ogrevanje pa je prišel z ledenimi obkladki po več delih telesa, je v prvem polčasu dosegel 23 točk. V drugem je Boston nad njim okrepil obrambo, pri Dallasu pa je manjkal razpoložen drugi košarkar. Kyrie Irving je sicer dosegel 16 točk, a ob manj kot 40-odstotnem metu iz igre.

Na drugi strani je pri Bostonu korak z Dončićem skozi večino tekme držal Jrue Holiday, ki je končal s 26 točkami. Jaylen Brown jih je dodal 21, Jason Tatum pa 18. Serija med letošnjima finalistoma lige NBA se sedaj seli v Dallas, kjer bo tretja tekma na sporedu v noči s srede na četrtek.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije