RAW AIR

Prevc na kvalifikacijah na Holmenkollnu potrdil odlično formo, sestra Nika sedma

Na sobotno tekmo za svetovni pokal smučarskih skakalcev se je uvrstilo vseh pet Slovencev.
Fotografija: Slovenski smučarski skakalci 5.3.2024 Ljubljana Slovenija Peter Prevc FOTO: Jože Suhadolnik/delo
Odpri galerijo
Slovenski smučarski skakalci 5.3.2024 Ljubljana Slovenija Peter Prevc FOTO: Jože Suhadolnik/delo

S kvalifikacijami se je na slovitem Holmenkollnu nad Oslom začela norveška turneja Raw Air. Na sobotno tekmo za svetovni pokal smučarskih skakalcev se je uvrstilo vseh pet Slovencev, najboljši pa je bil Peter Prevc (133,9 točke) na četrtem mestu. Vodstvo na turneji je z zmago v kvalifikacijah prevzel Avstrijec Daniel Huber (141,8).

Za Huberjem, ki je skočil 134,5 m, sta se zvrstila domačina Johann Andre Forfang (137,9) in Marius Lindvik (136,1). Prevc je na četrtem mestu za zmagovalcem kvalifikacij zaostal 7,9 točke po 132 m dolgem skoku.

Timi Zajc (127,4) je na koncu zasedel 12. mesto, Lovro Kos (117,9) pa 23. Ob vrnitvi na skakalnice po mesecu dni in pol je 30. mesto zasedel Anže Lanišek (114,3). Domnu Prevcu (103,5) se je skok nekoliko ponesrečil, bil je 45.

image_alt
Odličen Peter Prevc se je povzpel do drugega mesta

Na sedmi turneji surovega zraka bodo tekmovalci na Holmenkollnu, v Trondheimu in Vikersundu do naslednje nedelje opravili še 15 serij, ki bodo poleg današnje štele za končni seštevek.

Nika Prevc za začetek v kvalifikacijah sedma

Norveška smučarska skakalka Eirin Maria Kvandal (126,5 točke) je bila najboljša v kvalifikacijah za prvo tekmo norveške turneje na Holmenkollnu. Na sobotno tekmo svetovnega pokala so se uvrstile štiri Slovenke, najboljša med njimi je bila na sedmem mestu vodilna v skupnem seštevku Nika Prevc (108,6). Tudi drugo mesto v kvalifikacijah, ki štejejo kot prva tekmovalna serija na peti ženski norveški turneji, je zasedla Norvežanka, in sicer Silje Opseth (118,4). Tretja je bila prva izzivalka Nike Prevc v skupnem seštevku, Avstrijka Eva Pinkelnig (117,2).

 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije