LIGA EVROPA

Petarda Olimpije ob žvižgih, Maribor iz Gruzije brez gola

Po prvih tekmah drugega kroga kvalifikacij evropske lige ima slovenska četverica pred povratnimi tekmami zelo različna izhodišča. 
Fotografija: Kingsley Boateng (D) in Daniel Avramovski, oba Olimpija, se veselita Kingsleyjevega zadetka. FOTO: Jure Eržen, Delo
Odpri galerijo
Kingsley Boateng (D) in Daniel Avramovski, oba Olimpija, se veselita Kingsleyjevega zadetka. FOTO: Jure Eržen, Delo

Nogometaši Olimpije so v prvi tekmi drugega kroga kvalifikacij evropske lige premagali severnoirski Crusaders s 5 : 1 (1 : 0). Povratna tekma bo v četrtek v Belfastu. Olimpija je evropsko sezono začela v kvalifikacijah lige prvakov, po slovesu v uvodnem krogu kvalifikacij proti Qarabagu pa se je slovenski prvak preselil v evropsko ligo. 

Glavno vprašanje pred današnjo tekmo je bilo za navijače zeleno-belih le eno: bo Olimpija končno zadela? Na prvih treh uradnih tekmah te sezone (dveh evropskih in eni domači) namreč zeleno-beli v 270 minutah še niso zadeli, danes pa so strelski urok vendarle končali – po pol ure igre oziroma okroglih 300 minutah sezone 2018/19. Po dvakrat sta zadela Boateng in Matic Črnic, v sodnikovem dodatku pa je piko na i postavil še Haris Kadrić. S tribun je bilo na začetku slišati dosti žvižgov domačih navijačev.

Brez golov, Tavares ni zadel

Mariborčani so na vročem gostovanju pri gruzijski Čihui, ob začetku tekme je bilo 32 stopinj Celzija, pa čeprav je ura kazala 20.00 po lokalnem času, iztržili neodločen izid 0 : 0. Tako bodo o nadaljevanju evropske poti odločali čez teden dni v svojem Ljudskem vrtu. Najlepšo priložnost na tekmi so imeli Mariborčani. V 74. minuti je Tavares prišel do zaključnega udarca, meril proti levemu kotu, a mu je veselje preprečil domači vratar, ki je žogo odbil v vratnico.

Rudar doma ostal praznih rok

Nogometaši Rudarja so v prvem krogu sanmarinsko Tre Fioro odpravili z 10 : 0, a se jim je v generalki pred nadaljevanjem evropskih nastopov nekoliko zalomilo na slovenski sceni. Domači uvod so namreč začeli zelo slabo, saj jih je Maribor premagal s 5 : 0, tudi tokrat pa jim ni uspelo zatresti mreže tekmecev. V dvoboju z ekipo FCSB iz Bukarešte oziroma nekdaj slavno Steauo, evropskim prvakom iz leta 1986, so izgubili 0 proti 2.
Kingsley Boateng (D) in Daniel Avramovski, oba Olimpija, se veselita Kingsleyjevega zadetka. FOTO: Jure Eržen, Delo
Kingsley Boateng (D) in Daniel Avramovski, oba Olimpija, se veselita Kingsleyjevega zadetka. FOTO: Jure Eržen, Delo

Iz Rusije z remijem brez zadetkov

Domžalčani so v dvoboju z rusko Ufo, kjer igra tudi slovenski reprezentant Bojan Jokić, ki je tudi kapetan ekipe, prišli do ugodnega izida na srečanju brez zadetkov. Tekma je potekala v veliki pripeki in že po pol ure je litovski sodnik Donatas Rumšas dosodil odmor za osvežitev.
 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije