DIRKA VSEH DIRK

Organizatorji Toura bodo naredili vrhunsko potezo, ki je bo Pogačar vesel

Odločitev za blazine, ki jih bodo postavili, je bila sprejeta že preden se je smrtno ponesrečil Gino Mäder.
Fotografija: Pogačar bo zaradi teh blazin na letošnjem Touru varnejši. FOTO: Stephane Mahe Reuters
Odpri galerijo
Pogačar bo zaradi teh blazin na letošnjem Touru varnejši. FOTO: Stephane Mahe Reuters

Organizatorji kolesarske dirke po Franciji, ki se bo v soboto začela v španskem Bilbau, bodo v 17. etapi na spustu po Col de la Loze namestili zaščitne blazine, saj si po smrti Švicarja Gina Mäderja na dirki po Švici prizadevajo izboljšati varnost kolesarjev, je danes potrdil vodja dirke Christian Prudhomme, piše francoska tiskovna agencija AFP.

Odločitev je bila sicer sprejeta že preden se je švicarski kolesar smrtno ponesrečil na dirki po Švici na spustu z gorskega prelaza. Vendar te tragedije zagotovo ne želijo podoživeti, je poudaril Prudhomme na predvečer začetka 110. dirke po Franciji. Ukrep je tudi del pobude Mednarodne kolesarske zveze (Uci), ki je predstavila novo komisijo, namenjeno izboljšanju varnosti kolesarjev v času, ko so nesreče v tem športu vse pogostejše, še piše AFP.

Uporabili bodo blazine iz alpskega smučanja

Na letošnjem Touru bodo organizatorji tako namestili 30 metrov široke blazine, ki so se februarja uporabljale za svetovno prvenstvo v alpskem smučanju v Courchevelu in Meribelu, da kolesar v primeru padca na tej točki ne bi padel navzdol »v praznino«.

Vodja dirke je poudaril tudi pomembno delo lokalnih oblasti pri obnovi cest, kar prav tako pripomore k varnosti kolesarjev. Poleg zvočnih in svetlobnih oznak, ki se že več let uporabljajo, pa bo uveden tudi nov sistem označevanja, ki je bil preizkušen na kriteriju Dauphine in bo še bolj opozarjal na nevarnosti.

»Vedno več pozornosti namenjamo varnosti, vendar nikoli ne bomo imeli stoodstotne rešitve. Kolesarstvo je čudovit, a krut šport,« je še dejal Prudhomme.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije