NOGOMET

Olimpija v uvodu konferenčne lige brez točk iz Lilla

Ljubljanske nogometaše tekma 2. kroga čaka 5. oktobra.
Fotografija: Arhivska fotografija. FOTO: Foto: Jure Eržen/delo
Odpri galerijo
Arhivska fotografija. FOTO: Foto: Jure Eržen/delo

Nogometaši ljubljanske Olimpije so v 1. krogu konferenčne lige v gosteh izgubili proti prvemu favoritu skupine A Liilu z 0:2 (0:1).

Francoski prvoligaš, ki ima skoraj 200 milijonov evrov več vredno ekipo, je upravičil vlogo favorita in zmagal. Predvsem v prvem polčasu je prevladoval, v drugem pa stopil s plina, tako da je ljubljanska zasedba dobila tudi kakšno priložnost za morebitno presenečenje, a je ni znala izkoristiti, po drugi strani pa z nespretnima potezama v obrambi Francozom »podarila« oba gola.

»Prvi občutki so taki, da ima Lille več kakovosti, izkušenj, ampak ko potegnemo črto, je grenak priokus, ker smo jim podarili oba zadetka. Mi smo imeli nekaj priložnosti, predvsem v prvem polčasu bi morali prej zaključevati. Mislim, da bi se dalo kaj več iztržiti,« je po tekmi za Kanal A povedal kapetan Olimpije Timi Max Elšnik.

Ljubljanske nogometaše tekma 2. kroga čaka 5. oktobra, ko bodo gostil Slovan iz Bratislave s slovenskim branilcem Kenanom Bajrićem. Ta se bo v četrtek v uvodnem krogu meril s Klaksvikom s Ferskih otokov.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije