DIRKA PO POLJSKI

Od našega asa Mohoriča boljši le van den Berg

Matej Mohorič je z drugim mestom še nekoliko povišal vodstvo v skupnem seštevku.
Fotografija: Matej Mohorič. FOTO: Stephane Mahe/reuters
Odpri galerijo
Matej Mohorič. FOTO: Stephane Mahe/reuters

Nizozemec Marijn van den Berg (EF Education-EasyPost) je zmagovalec pete etape kolesarske dirke po Poljski. Na trasi od mesta Pszczyna do Bielsko-Biale (198,8 km) je ugnal slovenskega asa Mateja Mohoriča in tretjeuvrščenega Portugalca Joaa Almeido. Mohorič je z drugim mestom še nekoliko povišal vodstvo v skupnem seštevku.

Osemindvajsetletni Mohorič (Bahrain Victorious) ima v boju za rumeno majico vodilnega zdaj 12 sekund naskoka pred Almeido (UAE Team Emirates), medtem ko tretjeuvrščeni Poljak Michal Kwiatkowski (Ineos Grenadiers) zaostaja za 18 sekund.

Drugega slovenskega kolesarja na dirki Matevža Govekarja (Bahrain Victorious) danes ni bilo v ospredju, potem ko je opravljal delo za kapetana Mohoriča. Etapo je končal na 89. mestu z zaostankom 5:46 minute.

image_alt
Mohorič presenetljivo do etapne zmage in skupnega vodstva

V četrtek bo na sporedu vožnja na čas v Katovicah (16,6 km). Gre za malenkost razgibano traso, ki bo bržčas že odločila skupnega zmagovalca. V petek bo namreč na vrsti le še ravninska zadnja etapa od mesta Zabrze do Krakova (166,6 km).

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije