REPREZENTANCA

Oblakova košarica selektorju Kavčiču

Slovenski nogometaši proti Bolgarom in Ciprčanom brez zvezdnika v vratih. Na reprezentančnem seznamu tudi Kevin Kampl in pet napadalcev.
Fotografija: Jan Oblak se vse bolj odmika vrnitvi v reprezentanco. Foto: Jure Eržen
Odpri galerijo
Jan Oblak se vse bolj odmika vrnitvi v reprezentanco. Foto: Jure Eržen

BRDO PRI KRANJU – Čeprav se nogometna Slovenija pripravlja za vstop v ligo narodov in tekmovalni krst pod vodstvom novega selektorja Tomaža Kavčiča, ta čas buri duhove le ena novica: vratarja Jana Oblaka (spet) ne bo na Gorenjsko zaradi težav z ramo, ki naj bi se mu vlekle vse od marca.

»V boju z Bolgari in Ciprčani potrebujemo le povsem pripravljene igralce,« je zatrdil Kavčič in dodal, da je bil Oblak na seznamu vse do torkovega popoldneva, ko so iz madridskega Atletica poslali sporočilo, da Škofjeločana ne bo na Gorenjsko zavoljo poškodovane rame, ki zahteva (reprezentančni) počitek. Gre za običajno in preverjeno prakso v sodobnem nogometu, toda z lepotno napako. Oblak se namreč ne odziva na telefonske klice selektorja, prav tako ne odgovarja na njegova sporočila SMS. Ni zanemarljiv podatek, da je prišel na marčni zbor reprezentance, a ga zapustil drugi dan priprav v ne povsem pojasnjenih okoliščinah, ni ga bilo niti na majsko-junijskem druženju jate, ki je dosegla prvo zmago v Podgorici.


Kavčič kljub temu zavrača namigovanja, da mu je Oblak zameril dodelitev kapetanskega traku Bojanu Jokiću in da naj bi ga motile tudi nekatere druge polemike v reprezentanci. »Da se izmika reprezentanci? Tega ne moremo reči, jaz še vedno gledam na polemiko pozitivno. Dejstvo je, da se mu težave z ramo vlečejo že dolgo. Zdravniška služba Atletica je poslala poročilo in nimamo kaj. Kapetan reprezentance je Bojan Jokić, tako sem odločil jaz in ne želim špekulirati o tem, kaj bi bilo, če bi bil kapetan kdo drug,« je Kavčič odgovarjal na številna vprašanja novinarjev o isti problematiki.

Oblak je pač na trgu vreden dvakrat toliko kot vsi njegovi soigralci v reprezentanci, saga okrog njegovega (ne)prihoda pa se vleče že več mesecev. Škofjeločan je debitiral za člansko moštvo Slovenije septembra 2012 v nesrečni tekmi v Oslu pod vodstvom Slaviše Stojanovića, zadnjo tekmo v jati je igral oktobra 2017 ob remiju Slovenije in Škotske (2:2) v Stožicah. Izpustil je vse tri prijateljske tekme novega selektorja Kavčiča – ta je bil v času tekme s Škotsko sodelavec Srečka Katanca – proti Avstriji, Belorusiji in Črni gori.

V boj za številko ena se bodo podali trije vratarji s Kavčičevega seznama. Najvišje kotira Vid Belec, čeprav v majici Sampdorie ne dobiva priložnosti, ne nazadnje je branil tudi na vseh treh letošnjih tekmah reprezentance, v dobri formi igrata tudi Aljaž Ivačič in Nejc Kotnik. Ob primeru Oblak velja izpostaviti še dve novici: Josipa Iličića pričakovano ne bo na Bled – hotel na Brdu je namreč zaseden –, v jato pa naj bi se prvič v Kavčičevi eri vrnil Kevin Kampl.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije