NBA

Nowitzki dobil kip, Dončić božični spektakel

Dallas je v tretji četrtini dosegel kar 51 točk.
Fotografija: FOTO: Jerome Miron, Usa Today Sports
Odpri galerijo
FOTO: Jerome Miron, Usa Today Sports

Košarkarji Dallasa so v eni od božičnih tekem v ligi NBA gostili Los Angeles Lakers in zmagali s 124 : 115. Luka Dončić je k zmagi prispeval 32 točk, 9 skokov in 9 podaj.

image_alt
Luka Dončić navdušil navijače s svojo opravo (VIDEO)

Dallas je prestižni dvoboj začel slabo. Dončić na začetku ni bil tako razpoložen, pa tudi Dallas je v prvem polčasu zaostajal za ekipo  LeBrona Jamesa. Ob polčasu je bil Dončić pri 10 točkah, Dallas pa pri –11 (43 : 54).

V nadaljevanju je Dallas stopil na plin

Dončić, Tim Hardaway in Christian Wood pa so v tretji četrtini naredili popoln preobrat. Prvič na tekmi so povedli s 65 : 63, v nekaj minutah je prednost narasla na dvomestno število (76 : 65), pozneje pa celo na 20 (89 : 69). Dallas je samo v tem delu igre dosegel 51 točk. Wood je dosegel 30 točk, Hardaway pa 26. Pri gostih jih je James dal 38.

Pred tekmo tudi posebna slovesnost

Božično dogajanje v ligi NBA, danes zvečer in v noči na ponedeljek bo na sporedu skupno šest dvobojev, je v Dallasu že pred tekmo zaznamovala tudi posebna slovesnost. Na njej je klub pred dvorano American Airlines Center uradno razkril kip Dirka Nowitzkega. Nowitzki je bil nekoč prvi zvezdnik Dallasa in velja za enega najboljših evropskih igralcev v NBA vseh časov. V košarkarskem pokoju je posebni svetovalec kluba. Za njegov dolgoletni prispevek so se mu v Dallasu zdaj oddolžili tudi s kipom, ki ga je danes slavnostno razkril on sam.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije