DIRKA PO POLJSKI

Mohorić na pragu velikega uspeha: tudi po kronometru v skupnem vodstvu

Ker bo zadnja etapa, ki se bo končala v Krakovu, povsem ravninska in naj bi jo po napovedih odločil skupinski sprint, ima slovenski as velike možnosti, da postane skupni zmagovalec.
Fotografija: Ker bo zadnja etapa, ki se bo končala v Krakovu, povsem ravninska in naj bi jo po napovedih odločil skupinski sprint, ima slovenski as velike možnosti, da postane skupni zmagovalec. FOTO: Stephane Mahe Reuters
Odpri galerijo
Ker bo zadnja etapa, ki se bo končala v Krakovu, povsem ravninska in naj bi jo po napovedih odločil skupinski sprint, ima slovenski as velike možnosti, da postane skupni zmagovalec. FOTO: Stephane Mahe Reuters

Slovenski kolesar ekipe Bahrain Victorious Matej Mohorič je na pragu velikega uspeha. Na dirki svetovne serije po Poljski je tudi po šesti etapi, 16,8 kilometra dolgem kronometru, obdržal skupno vodstvo, etapo pred koncem ima isti čas kot Portugalec Joao Almeida, a boljše etapne uvrstitve.

Mohorič je v pretežno ravninski vožnji na čas zasedel 11. mesto, za zmagovalcem, Italijanom Mattio Cattaneom (Soudal-Quick Step), je zaostal 25 sekund. Almeida je bil z zaostankom 13 sekund drugi, od Mohoriča je bil hitrejši za 12 sekund, ravno toliko, kolikor je pred etapo zaostajal. Tretji čas je z zaostankom 14 sekund zabeležil Britanec Geraint Thomas. V skupnem seštevku je na tretje mesto napredoval domačin Michal Kwiatkowski, nekdanji svetovni prvak.

Ker bo zadnja etapa, ki se bo končala v Krakovu, povsem ravninska in naj bi jo po napovedih odločil skupinski sprint, ima slovenski as velike možnosti, da postane skupni zmagovalec, čeprav bo Almeida s svojo ekipo UAE Emirates najbrž poskusil še s kakšnim napadom.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije