SLOVENSKI TOUR

Mezgec med sprinterskimi ubežniki do drugega mesta

Roglič in Pogačar zadržujeta prvi mesti.
Fotografija: Luka Mezgec. FOTO: Marco Bertorello Pool Via Reuters
Odpri galerijo
Luka Mezgec. FOTO: Marco Bertorello Pool Via Reuters

Današnja, 19. etapa dirke po Franciji pričakovano ni prinesla težav za Primoža Rogliča in Tadeja Pogačarja, ki sta zadržala prvi mesti v skupnem seštevku. Prvo ubežno skupino je sicer ujel na koncu drugi Luka Mezgec, ki pa znova ni mogel preprečiti etapne zmage Dancu Sørenu Kraghu Andersenu. Danec (Sunweb) je podobno kot v 14. etapi do Lyona presenetil skupino zasledovalcev in ji zbežal. Etapo je na drugem mestu znova končal Mezgec (Mitchelton-Scott), tretji pa je bil Belgijec Jesper Stuyven (Trek Segafredo).

Irec Sam Bennett (Deceuninck-Quick-step) je bil osmi, Peter Sagan (Bora-Hansgrohe) pa deveti. S tem je Bennett tako rekoč že osvojil zeleno majico najboljšega sprinterja. V razvrstitvi ima namreč 55 točk prednosti pred Petrom Saganom (Bora-Hansgrohe), do konca pa bo na voljo še 90 točk, od tega 20 nedosegljivih v sobotnem kronometru, kjer sprinterji ne bodo pri vrhu.

Zadnja ravninska etapa pred nedeljsko parado po pariških cestah je bila označena kot ena tistih, na kateri se je treba izogniti težavam. Roglič in Pogačar sta v varnem zavetju svojih ekip storila več kot dovolj, da se lahko mirno pripravita na sobotni kronometer z gorskim ciljem na Planche des Belles Filles.
Primož Roglič. FOTO: Marco Bertorello Pool Via Reuters
Primož Roglič. FOTO: Marco Bertorello Pool Via Reuters


Roglič bo v soboto branil 57 sekund prednosti pred Pogačarjem, ta pa 30 sekund pred Kolumbijcem Miguelom Angelom Lopezom.

So pa sprinterji prišli na svoj račun v današnji etapi, a ne na pričakovan način. Do prvega vmesnega sprinta je vse potekalo po načrtih, potem pa so se začeli napadi in v enem od teh se je sprva odlepila sedmerica, vključno z Bennettom in Saganom ter olimpijskim prvakom iz Ria Gregom Van Avermaetom. Potem se je sedmerici priključila še peterica, med katero je bil tudi Mezgec. Nenadoma pa je Andersen (Sunweb) napadel kot v 14. etapi in uspešno ponovil vajo. Hitro si je prikolesaril več kot 30 sekund prednosti, skupina se ni odzvala in zmagovalec je bil odločen.
 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije