FORMULA 1

Max Verstappen je stari in novi svetovni prvak formule 1

Že v Katarju je prišel do tretjega naslova.
Fotografija: Max Verstappen. FOTO: Hamad I Mohammed Reuters
Odpri galerijo
Max Verstappen. FOTO: Hamad I Mohammed Reuters

Nizozemec Max Verstappen je stari in novi svetovni prvak formule 1. Na današnji sprinterski dirki v Katarju je dirkač ekipe Red Bull z drugim mestom mestom dosegel dovolj točk, da ga tekmeci do konca sezone ne morejo več ujeti. Zmagal je Avstralec Oscar Piastri (McLaren).

Glede na prednosti v seštevku sezone je bilo le vprašanje časa, kdaj bo prvak iz let 2021 in 2022 v zbirko dodal še lovoriko za letošnjo sezono. Pred koncem tedna na dirkališču v Losailu je imel namreč 177 točk naskoka pred najbližjim zasledovalcem, moštvenim sotekmovalcem Sergiom Perezom.

image_alt
Verstappen zmagovalec VN Japonske, v Katarju bo lahko nov naslov prvaka potrdil

Verstappnu je tako danes na sprinterski dirki zadoščalo že šesto mesto oziroma le tri točke, pa bi prednost povečal do neulovljive meje. V popoldanskih kvalifikacijah je bil tretji, po ne najboljšem startu, ko je bil v uvodu dirke šele peti, pa je do konca prišel tik pod vrh, hitrejši je bil le Piastri. Slednji je dosegel prvo zmago v formuli 1, Verstappen pa je brez naprezanja prišel do novega naslova prvaka.

Nizozemec je postal 11. dirkač v zgodovini formule 1 z vsaj tremi naslovi prvaka. Na večni lestvici najboljših sta sicer povsem na vrhu Nemec Michael Schumacher in Britanec Lewis Hamilton s po sedmimi slavji v formuli 1.

 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije