KOŠARKA

Krka spet v ligi ABA

Košarkarji iz Novega mesta so v Čačku postali prvaki lige ABA 2.
Fotografija: Dolenjci so se z naslovom v Čačku ekspresno vrnili v eltino ligo ABA. FOTO: Liga Aba
Odpri galerijo
Dolenjci so se z naslovom v Čačku ekspresno vrnili v eltino ligo ABA. FOTO: Liga Aba

ČAČAK – Košarkarji Krke, sedemkratni državni prvaki, so znova člani elitne lige ABA, potem ko so v Čačku v legendarni dvorani Borca v polfinalu zaključnega turnirja lige ABA 2 premagali gostitelje (86:82) in dan zatem v slovenskem finalu z rezultatom 87:73 še Sixt Primorsko iz Kopra. Najboljši igralec turnirja je bil igralec Krke ​Marko Jošilo, ki se je ob reki Moravi počutil povsem domače, saj je Čačan. V močno pomlajeni zasedbi iz Novega mesta, ki jo je pred sezono zapustilo kar 11 igralcev, je 26-letni Jošilo eden najbolj izkušenih. Zaradi zadnje vojne v devetdesetih se je njegova družina iz BiH preselila v Čačak, ki je eno najbolj košarkarskih mest na svetu, kjer sta doma tudi legendarna Dragan Kičanović in Željko Obradović.

Dolenjci so se z naslovom v Čačku ekspresno vrnili v eltino ligo ABA. FOTO: Liga Aba
Dolenjci so se z naslovom v Čačku ekspresno vrnili v eltino ligo ABA. FOTO: Liga Aba

Veselje Novomeščanov v slačilnici in vodstva kluba v sosednjem lokalu Akord G6 ter pozneje vseh skupaj v hotelu Aveny, kjer so jih odlični organizatorji nagradili z dodatno plačano nočjo, je bilo več kot zasluženo, saj so bili boljši od začetka do konca finalne tekme. Trener Krke Simon Petrov, ves premočen po šampionskem zalivanju v slačilnici, je poudaril discipliniranost svojih fantov ter na vprašanje o tem, ali jim je dal kakšna posebna navodila pred obema tekmama glede sodniškega kriterija, povedal: »Da, že pred tekmo z Borcem smo se dogovorili, da moramo gledati samo nase in na svojo igro ter da si ne smemo dovoliti, da nas iz tira vrže kakšna sodniška odločitev. Tako kot vse drugo so fantje upoštevali tudi to navodilo.«

Golemčevo opozorilo

»To je bila fizično in psihično zelo težka tekma. Bili smo pripravljeni nanjo, saj smo v polfinalu premagali Borac pred sijajno domačo publiko. Večja zbranost v tekmi nam je prinesla zmago in naslov,« se je uspeha veselil Marko Jošilo, ki je bil igralec, okoli katerega je Simon Petrov gradil novo ekipo. Pri selekciji igralcev se je Petrov izkazal, modro je na začetku sezone dodal še Paola Marinellija (hotel ga ni nihče, sam je treniral na Hrvaškem) in borbenega Dina Cinca, ki je hitro osvojil srca novomeške publike. Petrov je dal minute tudi mladim, hkrati pa potrdil, da je dolgoročna rešitev za novomeški klub, ki mu je očitno lansko resetiranje celo koristilo. V taboru poraženih Primorcev ni manjkalo razočaranja. Očitno so se ušteli. Kje točno, bo pokazala analiza. »Želel bi čestitati Krki za odlično sezono in zasluženo zmago. Tudi moji fantje so bili odlični, ponosen sem na njih. Mi smo iz kvalifikacij prišli do finala, kar je ogromen uspeh. V finalu so na igro vplivali nekateri faktorji, na katere nismo imeli vpliva,« je med vrsticami trener Sixta Jurica Golemac spomnil na sodnike, ki so ga izključili. Verjetno se v Kopru obeta remont zasedbe, ki kliče po še katerem domačem asu (Matej Rojc, Gregor Hrovat). Za začetek bo klub prisluhnil publiki, ki želi, da Koprčani spet oblečejo legendarne rumeno-modre drese. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije