Izjemni skoki Slovencev zadostovali za drugo mesto

Zmagali so Nemci.
Fotografija: Timi Zajc. FOTO:  Reuters
Odpri galerijo
Timi Zajc. FOTO:  Reuters

Slovenci so v postavi Cene Prevc, Timi Zajc, Peter Prevc in Anže Lanišek v Lahtiju na ekipni tekmi zasedli drugo mesto (tudi po prvi seriji so bili drugi). Zmagali so Nemci, tretji pa so bili Avstrijci. Cene je bil s 121 in 120,5 metra dolgima skokoma v svoji skupini peti, a je predvsem z drugim skokom zaostanek osmih točk za Nemčijo pretvoril v prednost 3,8 točke.

Timi Zajc je bil od vseh Slovencev na tekmi najdaljši, potem ko mu je v prvi seriji uspel skok, dolg 130 metrov. V drugo je pristal pri 124 metrih in prednost naše reprezentance povišal na 8,6 točke. So se pa po odličnem skoku Stefana Huberja približali Avstrijci, ki so zaostajali vsega 10,6 točke.

Peter je v obeh skokih preskočil mejo 120 metrov (120,0 in 121,5), a je Nemec Stephan Leyhe svojo reprezentanco približal na vsega 0,7 točke. Avstrijci pa so pred zadnjo skupino skakalcev zaostajali za 12,9 točke.

Breme vodilnega po sedmih serijah je bilo torej na Lanišku, ki je v prvi polovici preizkušnje skočil 127 metrov, v drugi pa je pristal pri 121 metrih in Slovencem prinesel končno drugo mesto. Bolje je skočil Karl Geiger.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije