MOTOKROS

Gajser po zmagi v prvi vožnji z novim odstopom

Današnja dirka v Kegumsu je bila tretja in zadnja na tem prizorišču.
Fotografija: FOTO: Arhiv
Odpri galerijo
FOTO: Arhiv

Slovenski motokrosist Tim Gajser je na dirki svetovnega prvenstva za VN Kegumsa v latvijskem Kegumsu v elitnem razredu MXGP osvojil osmo mesto. Gajser je bil prvi v prvi vožnji, v drugi pa po tehničnih težavah odstopil. Zmagal je Nizozemec Jeffrey Herlings. Današnja dirka v Kegumsu je bila tretja in zadnja na tem prizorišču, potem ko so po večmesečni prekinitvi prejšnji teden nadaljevali tekmovanje v svetovnem prvenstvu.

Gajser je prvo dirko v nedeljo končal na drugem mestu, v sredo je bil po padcu v prvi vožnji šele 13., danes pa je odlično začel,
a je po novi napaki v drugi vožnji izgubil vodstvo ter tudi skupno zmago. A nazadnje se mu ni izmuznila le zmaga, pač pa tudi dragocene točke za SP, saj je dva kroga pred koncem z ugasnjenim motorjem ostal ob stezi in dirko predčasno končal.
Na koncu je slavil Herlings, sicer šele četrti v prvi vožnji, drugi je bil Litovec Arminas Jasikonis, tretji pa Španec Jorge Prado. Gajser je s 25 točkami iz prve vožnje nazadnje pristal na osmem mestu.

V seštevku SP se je v vodstvu še utrdil Herlings; Gajser je še na drugem mestu, a zdaj zaostaja že 46 točk (213-167). Gajserju pa sta se povsem približala Jasikonis in Italijan Antonio Cairoli (163).

V šibkejšem razredu MX2 je nove točke dobil slovenski dirkač Jan Pancar, ki je bil v prvi vožnji 17., v drugi pa 16., skupno pa je končal na 17. mestu in dobil devet točk. Naslednja dirka SP bo preizkušnja v turškem Afyonkarahisarju 6. septembra.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije