TENIS

Dvoboj z najboljšo prijateljico

Kaja Juvan se bo danes v 3. krogu OP ZDA pomerila s teniško št. 1 Igo Swiatek.
Fotografija: Št. 1 ženskega tenisa čaka dvoboj s Kajo Juvan. FOTO: Geoff Burke, Reuters
Odpri galerijo
Št. 1 ženskega tenisa čaka dvoboj s Kajo Juvan. FOTO: Geoff Burke, Reuters

Zadnji grand slam sezone v New Yorku je slovenskemu tenisu že prinesel lep uspeh, potem ko se je v sredo zvečer Kaja Juvan prebila v tretji krog tekmovanja. Za nagrado jo čaka dvoboj s številko 1 ženskega tenisa Igo Swiatek, najboljšo prijateljico slovenske teniške igralke. »Ne bo lahko, to je zapleten položaj, saj se s Kajo res izvrstno razumeva,« čustev ne skriva Poljakinja.

Kaja Juvan je v drugem krogu proti 50. igralki sveta Lauren Davis prikazala potrpežljivo igro, že v prvem nizu je bila blizu zmage, a so ji v podaljšani igri popustili živci, v drugem in tretjem pa je še nekoliko dvignila raven igre in zanesljivo, s 6:7, 6:4 in 6:3 dobila dvoboj. Po Mimi Jaušovec, Maji Matevžič, Tini Pisnik in Katarini Srebotnik je postala šele peta Slovenka z uvrstitvijo v tretji krog zadnjega grand slama sezone. Juvanovo zdaj čaka poseben izziv, pomerila se bo s svojo najboljšo prijateljico na turneji Igo Swiatek, številko ena ženskega tenisa in tudi glavno kandidatko za naslov najboljše v Flushing Meadowsu.

Ena najbolj pametnih in iskrenih ljudi

Z Juvanovo sta vrstnici, je pa poljska igralka v dosedanjem delu kariere neprimerno bolj uspešna od slovenske 22-letnice. Pa vendar se tudi Juvanova po težkem obdobju v zasebnem življenju počasi vrača na zmagovite tirnice, nenazadnje ji bo že uvrstitev v tretji krog OP ZDA prinesla skok po lestvici WTA. A obljublja, da se bo borila še naprej: »Zelo sem vesela, da mi je uspelo še enkrat uspešno preskočiti oviro. Mislim, da je zdaj že kar veliko tekem za menoj, ki so spisale neverjetno zgodbo. Vesela sem, da se mi je uspelo tako dobro boriti in obljubim, da se bom borila še naprej.«

Swiatkova je doslej na turneji dobila obe srečanji s slovensko teniško igralko, nazadnje sta se pomerili v prvem krogu Roland Garrosa leta 2021. A bo tokrat tudi za številko ena svetovnega tenisa ta dvoboj nekaj posebnega. »Kaja je moja najboljša prijateljica na turneji. Je ena najbolj iskrenih in pametnih ljudi, ki jih poznam. Vesela sem, da je moja prijateljica, a včasih pride tudi do tega, da morava igrati druga proti drugi. Gre za zapleten položaj, ampak mislim, da sva obe dovolj profesionalki, da bova normalno odigrali tekmo,« Swiatkova ni skrivala, da ji na dvoboju s 145. igralko sveta ne bo lahko. Juvanova in Swiatkova bosta loparje prekrižali danes ob 17. uri.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije