SRAMOTA

Drama zaradi sadizma med domačimi tekmovalkami

»Nacionalna sramota je, da državo na olimpijskih igrah zastopajo ljudje s problematično osebnostjo.«
Fotografija: FOTO: Youtube
Odpri galerijo
FOTO: Youtube

PJONGČANG – V Južni Koreji je zaradi nenavadnega dogajanja na ponedeljkovi olimpijski ekipni tekmi hitrostnih drsalk v domačih vrstah nastal pravi škandal. Povzročil pa ga ni izpad drsalk gostiteljev v četrtfinalu, ampak sadističen odnos hitrejših dveh Korejk do precej počasnejše moštvene kolegice.

Korejke so ostale brez polfinala, potem ko sta Kim Bo Reum in Park Ji Vu v zadnjem delu dirke tretjo članico ekipe Noh Seon Jeong pustili zaostati več sekund, čeprav je za rezultat ključen prav čas najpočasnejše. Ta je po dirki planila v jok, a sta jo rojakinji ignorirali, za nameček pa sta jo pred kamerami kar neposredno okrivili za neuspeh.

»Dobro smo drsale ... a zadnja ni zmogla držati koraka in rezultat je razočaranje,« je namrgodeno pribila Kim. Park pa je bila toliko prijazna, da je počasnejšo kolegico imenovala, a prav tako ni zmogla skriti jeze: »To smo od Noh lahko pričakovali.«

Zdaj linč

Dogodki so izzvali val ogorčenja v Južni Koreji, med drugim je nastala peticija, ki ima že več sto tisoč podpisnikov in poziva k izključitvi Kim in Park iz reprezentance. »Nacionalna sramota je, da državo na olimpijskih igrah zastopajo ljudje s problematično osebnostjo,« piše v peticiji, ki je bila objavljena tudi na uradni strani predsednika države.

Zadeva se je zdaj sprevrgla v linč Kim Bo Reum, ki utegne ostati celo brez podaljšanja svoje sponzorske pogodbe. Petindvajsetletna svetovna rekorderka, ki je svoje račune na družabnih omrežjih zaprla za javnost, je na novinarski konferenci s solznimi očmi »izrazila globoko obžalovanje« in se iskreno opravičila.

Korejski olimpijski komite pozivov za izključitev še ni komentiral.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije