Zaradi virusa 1900 km ceste

Krim danes v Brestu, Gorenje pričakuje Ademar Leon. Celje Pivovarna Laško v Ormožu z mislimi tudi v Parizu.
Fotografija: Krim se je v začetku meseca dobro upiral Brestu. FOTO: Voranc Vogel
Odpri galerijo
Krim se je v začetku meseca dobro upiral Brestu. FOTO: Voranc Vogel

Krimove rokometašice so se v strahu pred koronavirusom odpovedale udobnemu poletu iz Benetk in se raje podale na 1900 km dolgo pot iz Ljubljane v Brest. Tam jih danes ob 15. uri čaka predzadnja tekma v ligi prvakinj, v kateri si ne morejo obetati dosti več od dostojnega poraza. Več možnosti za evropski uspeh imajo njihovi kolegi iz Velenja, ki bodo želeli še drugič ugnati Ademar Leon v pokalu EHF. Jutri bodo na trnih Celjani, katerih napredovanje v osmino finala lige prvakov je v rokah PSG.

Krimovke nimajo več realnih možnosti za nastop v četrtfinalu, želijo pa se izogniti zadnjemu mestu v skupini 2 glavnega dela LP. Imajo točko prednosti pred Sävehofom. Brest, eden od kandidatov za F4 v Budimpešti, si je že zagotovil četrtfinalno vstopnico. Moč je pokazal v začetku meseca, ko je na Kodeljevem zmagal z 29:25, z 10 goli je blestela kapetanka slovenske reprezentance Ana Gros, s 65 goli druga najboljša strelka v eliti.

»Glede na vse, kar se dogaja v zadnjih dneh, smo na pot odšle z avtobusom, kar nas postavlja v težak položaj. Priprave so bile okrnjene, a dekleta smo vajena hudega in se hitro prilagodimo razmeram. Vzdušje v ekipi ostaja dobro, tekme se veselimo. Menim, da napredujemo in lahko odigramo še bolje, kot smo nazadnje proti Valcei,« želi na tekmi, ki se je končala z remijem, graditi Alja Varagić, najboljša strelka slovenskih prvakinj (50 golov, 8. mesto).
 

Revanša v Rdeči dvorani


Tudi Velenjčani imajo malo možnosti za četrtfinale pokala EHF, saj sta v skupini očitno premočna Magdeburg in Nantes, želijo pa ostati pred Ademarjem Leonom, ki so ga pred tednom presenetili v Španiji (26:23) in mu bodo poskušali vzeti mero tudi danes v Rdeči dvorani (17.00). A spomini iz zadnje sezone, v kateri so v gosteh premagali Granollers, nato pa doma visoko izgubili in ostali brez skupinskega dela, so še sveži. Ob tem so sredi tedna doživeli boleč poraz v ligi NLB pri Trimu in izgubili nekaj samozavesti.

»Zavedamo se, da nas čaka zelo težka tekma. V Trebnjem smo žal pokvarili vtis, zato moramo zdaj dati maksimum. Upam, da se nam pridružijo tudi poškodovani igralci (Miha Kavčič, Aljaž Panjtar, Ibrahim Haseljić), računam na glasno podporo s tribun,« je navijače povabil Emir Taletović, s 16 obrambi junak zmage v Leonu.
 

Celjani z voskom v ušesih


Tretji in paradni slovenski predstavnik v Evropi, Celje Pivovarna Laško, je zadnjo tekmo rednega dela lige prvakov odigral že v sredo in v Flensburgu po padcu v končnici izgubil za tri gole. Jutri se bodo pivovarji znašli v čudni situaciji: medtem ko bodo igrali težko tekmo lige NLB v Ormožu (17.30), bodo z enim ušesom poslušali vesti iz Pariza, ki bo pol ure prej začel tekmo z Zagrebom. Če gostje z Veselinom Vujovićem ne bodo uprizorili senzacije in zmagali, se bodo Celjani po šestih letih znova uvrstili v osmino finala. Kot je dejal trener Tomaž Ocvirk, fantom ne bo dovolil, da bi se obremenjevali z izidom iz Francije. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije