NOGOMET

Z Bonifike strelice za selektorja

Trener Kopra Zoran Zeljković verjame, da je dosegljiv tudi naslov prvaka. Upajo na zveznega igralca hitrega odziva in na prihod Portugalca.
Fotografija: Trener Kopra Zoran Zeljković se nadeja naslova prvaka. FOTO: Blaž Samec
Odpri galerijo
Trener Kopra Zoran Zeljković se nadeja naslova prvaka. FOTO: Blaž Samec

Lani so koprski nogometaši začeli zimsko pripravljalno obdobje kot četrti v 1. SNL in z jasnim ciljem uvrstitve v kvalifikacije za konferenčno ligo. Letos so še korak višje, tik pod vrhom. Vmes sta bila tudi pomladni polom in sanjska jesenska preobrazba, ki znova nakazuje evropsko poletje. V kakšni vlogi se lahko razplete nova pomlad, z naslovom državnega prvaka, pokalnega, podprvaka ali popolnega osmoljenca?

»Držimo se osnovnega cilja, ki smo si ga zastavili lani poleti. Najprej moramo biti stabilni, sočasno izpeljati pomladitev in si postaviti trdne temelje za naslednja leta, v katerih moramo biti redno v Evropi,« je v nasprotju s svojimi večnimi ambicijami napovedal vstop v novo leto alfa in omega kluba Ante Guberac. Toda za moštvo, ki je jeseni nesrečno ostalo brez prvega mesta na lestvici, a uprizarjalo najbolj atraktivne in učinkovite predstave, tekmovalni cilji ne morejo biti skromni.

»Tako kot jeseni bo naše vodilo, da si bomo cilje postavljali iz tekme v tekmo. Vemo, kako smo izgubili vrh in kako ga je osvojil Maribor. Ne obremenjujem se z drugimi, želimo, da bi bil Koper tudi v drugem delu sezone deležen pohval. Borili se bomo za vse, imamo kakovost, z okrepitvami bomo še boljši, ne bomo pa znova posegali po skrajnih ukrepih, če se nam želje ne bodo izpolnile. Kljub vsemu smo prehiteli pričakovanja,« je umirjen predsednik Guberac. Hitro pa se je spremenil v tekmovalca, ko se je dotaknil učinka najboljšega igralca v 1. SNL Maksa Barišića. »Ne vem, kje v Evropi najboljši igralec lige ne prejme niti vabila za čakanje na vpoklic v reprezentanco. Tudi Žan Žužek je ustvarjal kakovostno razliko. Ne vem za razloge, ampak po tem, kdo vse je bil reprezentant ... Želimo imeti enake možnosti, kot jih ima, na primer, Olimpija,« je upravičeno izzval selektorja Matjaža Keka.

V Evropo z jesensko igro

Koprski podvigi so poleg igralcev imeli glavnega avtorja v Zoranu Zeljkoviću. Ljubljančan z velikimi koraki vstopa v prvo ligo slovenskih trenerjev, toda tudi zanj bo drugi del sezone zahtevnejši. »Po tem, kako motivirani in pripravljeni so igralci prišli na zbor in kakšni so rezultati njihovih testov, se veselim prvih tekem. Zavedam se, da rezultatsko še nismo naredili ničesar, a imamo zagon za naprej. Verjel sem in še verjamem, da lahko jesen nadgradimo in da smo lahko prvaki. Glavni cilj pa je napadalni nogomet,« je prepričan koprsko-ljubljanski ZZ, ki je z dvema novincema, povratnikom iz tujine Luko Šušnjaro in drugoligašem iz Ilirije Anisom Jašaragićem razširil nabor napadalcev. Koprčani upajo še na zveznega igralca hitrega odziva, dovršenega z žogo v nogah (Portugalca?!), a trener in predsednik se zavedata, da je čez noč mogoč tudi odhod zvezdnikov.

»Če bo prišla sprejemljiva ponudba za igralca in klub, bodo odprte vse možnosti. Igralcem vedno pravim, da lahko v Kopru dobro živijo, ne morejo pa zaslužiti milijonov,« je odkrit uspešni poslovnež in priznava, da so najdragocenejši igralci Barišić, Žužek in Lamin Colley tudi na voljo. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije