NOGOMET

Vroče poletje, v Mariboru pa –15?

Dvoboj vodilnih Kopra in Olimpije na Bonifiki. Maribor v 1. SNL pred ključno tekmo v Evropi gosti Celje.
Fotografija: Mariborčani so s slepimi naboji streljali tudi proti Cluju in še na šesti od sedmih evropskih tekem v tej sezoni ostali brez zadetka. FOTO: Marko Vanovšek/MP Produkcija
Odpri galerijo
Mariborčani so s slepimi naboji streljali tudi proti Cluju in še na šesti od sedmih evropskih tekem v tej sezoni ostali brez zadetka. FOTO: Marko Vanovšek/MP Produkcija

Novinec na klopi Maribora Damir Krznar ob svojem ognjenem krstu na uvodni tekmi zadnjega kroga kvalifikacij za konferenčno ligo v četrtek ni prekinil negativnega niza, saj Maribor tako v predkrogih lige prvakov kot tudi evropske lige ni zadel pred svojimi navijači.

Proti Cluju je v še eni tekmi z malo priložnostmi štajerski ponos zapravil najzrelejši priložnosti, obakrat je bil blizu vezist Marko Božić. Krznarja pa pred spopadom s Celjem lahko veseli, da je tudi močno zakrpana ožja obramba s Svenom Šoštaričem Karićem in Luko Uskokovićem več kot dostojno nadomeščala odsotne kolege.

»Kdo bi si še lahko mislil, da sta to glavna branilca Maribora, ne pa rezervista. Pohvale gredo tudi vezistom, gradnja igre v napadu pa terja več časa, ki ga mi na žalost nimamo,« je po tekmi z romunskimi prvaki povedal Krznar, se zahvalil navijačem za topel sprejem in se že obrnil proti sosedskemu obračunu. »Pomembno je, da zmagamo in se počasi začnemo pomikati proti vrhu lestvice,« je dodal trener trenutno zadnjeuvrščene ekipe 1. SNL.

Po zelo slabem obisku na pomembni evropski tekmi, zbralo se je manj kot 5000 gledalcev, so se v vodstvu kluba odločili nagraditi zvestobo in sporočili, da bo četrtkova vstopnica za tekmo s Clujem veljala tudi za obračun s Celjem, ki v Maribor prihaja po prekinjenem nizu štirih tekem brez zmage in le tremi točkami več na svojem računu, zanje je proti Bravu z edinim golom na tekmi poskrbel Junior Gbamblé.

Koper poln samozavesti

Vrhunec bo na sporedu že danes, saj se bosta na Bonifiki udarila Koper in Olimpija. Dvoboj bi lahko poimenovali kar tekma Alberta Riere – španski strateg se po odličnem začetku ligaške sezone, Olimpija je zabeležila pet zaporednih zmag z razliko v golih 8:0, vrača v nekoč domači Koper, kjer je leta 2016 tudi sklenil igralsko kariero. Na neki način je Majorčan prevzel vlogo kolega Zorana Zeljkovića, ki je bil s Koprčani še pred nekaj meseci hit prvenstva.

»Pritisk čutiš, ko izgubljaš. Ko zmaguješ, ga ni. Zmage kažejo, da veliko stvari delamo prav,« je dvoboj napovedal Riera, ki je pozdravil okrevanje standardnega branilca Gorana Milovića. Veseli ga lahko tudi izjemno zanimanje za ogled tekme na Obali, kamor se lahko navijači odpravijo tudi z organiziranim prevozom. »Koper je v dobri formi, po visoki zmagi pa bo poln samozavesti,« se je na zmago pokalnih prvakov nad Radomljami s 5:0 še ozrl Riera.

Kanarčki so po boleči evropski izkušnji z Vaduzom iz Liechtensteina, ki zdaj v Evropi dokazuje, da je vse prej kot naiven tekmec, nanizali tri zmage. Sobotna bi jih ponesla na vrh lestvice, s katerega so Primorci tako dramatično sestopili v predzadnjem krogu minule sezone. Nova zmaga Olimpije bi pomenila, da bi Maribor s tekmo manj zaostajal že za neverjetnih 15 točk. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije