HOKEJ

Vnuk vrača izgubljene sinove?

Pred nami je prestopni rok hokejistov iz Slovenije. SŽ Olimpija hoče več in bolje, Sij Acroni Jesenice v boju za obstoj.
Fotografija: Prvi mož SŽ Olimpije Tomaž Vnuk sestavlja še močnejšo ekipo zmajev. FOTO: Mavric Pivk
Odpri galerijo
Prvi mož SŽ Olimpije Tomaž Vnuk sestavlja še močnejšo ekipo zmajev. FOTO: Mavric Pivk

LJUBLJANA – Že lep čas je od zaključka hokejske sezone, če ne upoštevamo najmočnejše lige NHL onstran luže, v pisarnah in med privrženci največjih slovenskih klubov, Sij Acroni Jesenic in SŽ Olimpije, pa je vse polno pričakovanj. Prva so povezana z organiziranostjo in financiranjem obeh kolektivov, druga pa s sestavljanjem ekip na ledu za novo sezono alpske lige in državnega prvenstva.

Na Jesenicah še naprej traja negotovost okrog golega obstoja članskega moštva. Predsednik Anže Pogačar bi rad naredil korak naprej, zato poziva, da sponzorji in mestna občina okrepijo svoj (finančni) prispevek. Morebiti odrešilna skupščina kluba je napovedana za 14. junij, toda Pogačar že danes, jutri, potrebuje vsaj odgovore najmočnejših sponzorjev, ali so pripravljeni nadgraditi sodelovanje. V nasprotnem primeru ni pripravljen nadaljevati dela na čelu kluba.

»Doslej ni še nič novega. Javil se ni nihče, ki bi prevzel moje naloge. Želim si združene, enotne, okrepljene Jesenice. Sponzorji me prepričujejo, da nadaljujmo po podobni poti naprej, toda morali bodo povečati svoj vložek in biti prisotni v upravnem odboru. Na občini ni nobenega premika, že od prej je jasno, da Jesenice mladi ne želijo prevzeti še članskega pogona. Sam nisem sposoben zagotoviti pol milijona evrov, moramo pa okrepiti tudi pisarno, če hočemo imeti uspešen profesionalni hokej,« je včeraj vnovič pojasnjeval Pogačar. Če bi se proračun kluba povečal za 100.000 do 150.000 evrov, bi bili rdeči tako rekoč na zeleni veji pred novo sezono, saj bi imeli zagotovljenega pol milijona. Sicer jim preti, česar se Pogačar zelo dobro zaveda, tudi eksodus najboljših igralcev. To je možno že od jutri do 6. junija, ko poteka prestopni rok v slovenskem prostoru. Branilec Miha Logar je že odšel k francoskemu Strasbourgu, še mnogi si želijo na tuje, Pogačar pa mora paziti tudi na tekmece iz Ljubljane. Menda se Luka Kalan, Žan Jezovšek, David Planko in Tadej Čimžar že spogledujejo tudi z morebitno selitvijo v SŽ Olimpijo.

»V novi sezoni hočemo biti še močnejši,« je kratko in jedrnato odgovoril predsednik SŽ Olimpije Tomaž Vnuk, ko smo ga povprašali po aktivnostih na hokejski tržnici. »Še naprej se bomo naslanjali na domače, slovenske fante, zato smo tudi aktivni v tej smeri. Nobena skrivnost ni, da moramo poskrbeti za vrzel v vratih, potem ko se je upokojil Robert Kristan,« je še dejal Vnuk, ki pričakuje nadaljnje nemoteno sodelovanje s Slovenskimi železnicami kot glavnim sponzorjem, kar bi omogočilo rast ekipe. Prekaljeni lisjak z ledu in zdaj že tudi v menedžerskem stolčku, skrbno tehta med izbiro na trgu in pripravlja prihode v Tivoli. Nič nenavadnega ne bi bilo, če bi se po igranju na Madžarskem v zdaj stabilen tivolski klub vrnila tudi bivši kapetan Aleš Mušič in Anže Ropret. Do srede bo kar zanimivo na vrtiljaku prestopov.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije