ROKOMET

Tudi Angolki dvigata temperaturo v pravi afriški vročini v Ljubljani

Rokometašice Krima Mercatorja znova v spremenjeni zasedbi in z enakimi cilji. Trenerja Uroša Bregarja najbolj skrbi čas prihoda udarnih tujih igralskih okrepitev.
Fotografija: Tamara Mavsar po poškodbi že pridno trese mreže. Foto: rkkrim.com
Odpri galerijo
Tamara Mavsar po poškodbi že pridno trese mreže. Foto: rkkrim.com

LJUBLJANA – Tako kot vsako leto je tudi letos Krim Mercator, nekdanji evropski klubski prvak med ženskimi rokometnimi kolektivi, seveda tudi iz finančnih razlogov, klub je namreč še v sanaciji, dodobra spremenil ekipo. Med glavnimi odhodi izstopa
tisti 21-letne organizatorice igre Elizabeth Omoregie v Bukarešto, iz Krima je odšla, še preden je prišla v najboljša športna leta. Promet v nasprotno stran pa je bil pester. Na Galjevico, v Kodeljevo, Stožice, kakor že hočete, tam, kjer so namreč klubski prostori in se igrajo tekme, so prišle vratarka Maja Vojnović, makedonsko desno krilo Sara Ristovska, hrvaška zunanja igralka Dora Krsnik, krožna napadalka Nataša Ljepoja je prestopila iz Zagorja, Hana Vučko in Nina Žabjek sta se priključili iz Krimovega podmladka, kar glavna slovenska okrepitev pa je zagotovo po poškodbi in zdravljenju vrnitev Tamare Mavsar. Ker je krimovkam v preteklih sezonah, seveda predvsem v ligi prvakinj, manjkalo strelske udarnosti na zunanjih položajih, bosta po uspešnih pogovorih članici prestolničnega kluba v novi sezoni tudi angolski reprezentantki Magda Alfredo Cazanga in Azenaide Danila Jose Carlos. Tu pa je, kot se zdi, čeprav sta Angolki že bili v Ljubljani, zdaj pa sta na pripravah domače izbrane vrste in naj bi v slovensko prestolnico prišle ta teden, pot enako težko prehodna kot v kongoški džungli.

"Angolki igralsko kakovost in dodatno moč, ki jo ponujata, imata. Ne da bi sicer trdil, da sem se pripravil na to, da ju k nam ne bo, a delamo, kot da ju ni. Iščem rešitve, gotovo pa je, da bosta, ko bosta prišli k nam, na slabšem v trenažnem procesu. Uigravamo že namreč ekipo, oktobra se že začne liga prvakinj. A pustimo času čas," o angolskih rokometašicah pravi trener Krima Uroš Bregar.

Zdravje pred vsem

Domači cilji ljubljanske zasedbe so seveda ponovna osvojitev vseh treh domačih lovorik, ligaške, pokalne in superpokalne, v ligi prvakinj pa je načrt storiti korak dlje, prebiti se v četrtfinale. Že uvodni skupinski del pa ne bo ravno sprehod; v skupini C Bregarjeve punce čakajo evropske klubske prvakinje iz Győra, nemški Thüringer in zmagovalka enega od dveh kvalifikacijskih turnirjev. Krimovke so formo za novo tekmovalno obdobje brusile tudi konec preteklega tedna na Kodeljevem, kjer so osvojile memorial Vinka Kandije. Premagale so koprivniško Podravko s 33:28, zagrebško Lokomotivo s 24:21 in Budućnost iz Podgorice s 24:21, čeprav so v polčasu zaostajale za pet zadetkov, bilo je 10:15. Najboljša strelka turnirja je bila z 18 zadetki Tamara Mavsar, kapetanka Miša Marinček Ribežl pa je bila razglašena za najboljšo vratarko. "Lani pred sezono smo bili denimo že preveč udarni, zelo dobro smo delovali in vse premagovali. Nato pa so se začele poškodbe, izgubljali smo igralke, rotacijo med njimi. Tudi po energiji in moči smo padali. Počasi je vse šlo navzdol. V kakršni koli igralski obliki že bomo v letošnji sezoni, je najpomembneje to, da bodo igralke zdrave. Če namreč bodo, bodo lahko stopnjevale formo, ob tem pa premoremo tudi izkušene igralke, ki bi bile lahko v odločilnih in kriznih trenutkih jeziček na tehtnici," še opominja Uroš Bregar. "Vse si želimo čim manj poškodb, zato pa naj bo čim več pozitivnih presenečenj. Pomembno je tudi to, da se ekipa čim hitreje sestavi, tako bi bila v njej dobra kemija," je dodala Krimova kapetanka Miša Marinček Ribežl. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije