NOGOMET

Svit in Olimpija nadaljujeta sladki šampionski ples

V 17. krogu 1. SNL zeleno-beli v Domžalah prepričljivo do 14. zmage. Prebujeni Maribor na hrvaški pogon postaja strelski stroj.
Fotografija: Svit Sešlar (levo) uprizarja tako dobre igre, da lahko trenerja Alberta Riero skrbi, saj bi lahko že pozimi odšel v tujino. FOTO: Jože Suhadolnik
Odpri galerijo
Svit Sešlar (levo) uprizarja tako dobre igre, da lahko trenerja Alberta Riero skrbi, saj bi lahko že pozimi odšel v tujino. FOTO: Jože Suhadolnik

»Znova ta prekleti VAR,« so se po žvižgu sodnika Nejca Kajtazovića za konec prvega polčasa razburjali Domžalčani. Franko Kovačević je v sodnikovem dodatku derbija Ljubljanske kotline v 17. krogu 1. SNL z bližine matiral Matevža Vidovška. Videopregled je razkril, da je v začetku akcije Benjamin Markuš igral z roko, in domžalski gol so razveljavili. Konec derbija je bil takšen, kot ga je narekovalo razmerje sil na igrišču: Olimpija je prepričljivo premagala le 45 minut kolikor toliko enakovredne tekmece in dosegla že 14. zmago v sezoni.

Svitu Sešlarju gre vse od nog. Dvajsetletni Konjičan je s prefinjeno izvedbo prostega strela dvoboj spremenil v enosmerni promet in v še eno premočno tekmo zeleno-belih. Z brezglavo požrtvovalnostjo jim je pomagal še Domžalčan Markuš. Z drugim rumenim kartonom po uri igre je rumenim zelencem vzel še kanček možnosti za morebitno izenačenje.

Vsak dan molijo

»V nekaterih delih bi se tekma lahko obrnila v drugo smer ...« je domači trener Simon Rožman, med dvobojem silno nabrušen in nezadovoljen s sodniškimi odločitvami, obžaloval dva, tri domžalske prebliske. S hladno glavo je le priznal, da so njegovi mladi fantje pregoreli in niso bili na želeni ravni ter konkurenčni igralno razpoloženim Ljubljančanom Sešlarju, Mariu Kvesiću in Augustinu Doffu. Trojica vezistov je držala vse vajeti igre v svojih nogah: Doffo je osvajal žoge, dobival dvoboje, začenjal akcije, Kvesić je bil navit in vsepovsod, Sešlar pa ... S svojo levo nogo in inteligenco je resnično biser, ki navdušuje iz tekme v tekmo.

Duška za obračun s kritiki, ki za zeleno-bele podvige »krivijo« tudi sodnike, sta si dala kapetan Timi Max Elšnik in trener Albert Riera. »Vsak dan v slačilnici molimo,« jim je vrnil žogico Štajerec, Špancu pa se je tudi odvezalo: »To je bila prva tekma, v kateri smo bili od tekmeca boljši 90 minut. Zato sem zelo zadovoljen,« je svoj duhoviti boj z nasprotno mislečimi začel in ga začinil: »Vesel sem, da imamo vratarja Vidovška. Imamo sodnike, ki so naši prijatelji. Hvala jim. Zmagujemo tudi, ker imamo srečo. Tako govorijo …« Včeraj se je najbrž razveselil tudi nadaljevanja vijoličnega vstajenja, ki ga pišejo prebujeni hrvaški igralci – Marko Tolić je v Sežani za trojček golov prvič zadel že v 30. sekundi. Mariborčani so najučinkovitejši v ligi; na zadnjih treh tekmah so zabili kar 12 zadetkov. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije