KOŠARKA

Stožiška čistka je skoraj končana

Cedevita Olimpija želi odsloviti še Marvina Jonesa. Prihodnji teden prvi treningi, prva tekma 27. septembra.
Fotografija: Edo Murić (levo) bo prvič oblekel Olimpijin dres, Jaka Blažič se vrača v Stožice. FOTO: Tomi Lombar
Odpri galerijo
Edo Murić (levo) bo prvič oblekel Olimpijin dres, Jaka Blažič se vrača v Stožice. FOTO: Tomi Lombar

LJUBLJANA – V prejšnji sezoni so stožiški košarkarji podirali nevsakdanje rekorde. Na tekmah članskega moštva se je izmenjalo kar 25 igralcev pod vodstvom štirih glavnih trenerjev (Zorana Martiča, Žige Mravljaka, Saše Nikitovića in Jureta Zdovca) ter desetnije pomočnikov, rezultatski iztržek pa je bil mizeren. Po rojstvu Cedevite Olimpije je sledila neizogibna čistka v slačilnici, vprašljivi pa so tudi zadnji štirje staroselci.

»Prekinili smo pogodbe z domala vsemi člani lanske zasedbe. Odprt ostaja status Marvina Jonesa, s katerim potekajo pogovori za prekinitev pogodbe. Z nami ostajajo mladi Jusuf Sanon, David Kralj in Petar Vujačić, ki bodo začeli pripravljalno obdobje, nato pa bomo videli, ali bodo ostali pri nas ali se bomo odločili za posojo,« je pojasnil Sani Bečirovič, ki je imel po prevzemu vloge športnega direktorja Cedevite Olimpije polne roke dela. Soočiti se je moral tudi z visokimi pričakovanji ljubljanskega okolja, ki je pričakovalo, da se bo po združitvi slovenskega in hrvaškega podprvaka novi klub kopal v denarju.

»Proračun, ki ga imamo na voljo za prihajajočo sezono, bržčas ni tako visok, kot je pričakovala javnost. Prekiniti smo morali pogodbe s številnimi igralci iz prejšnje sezone, poleg tega smo kot pravni nasledniki Petrola Olimpija podedovali vse pretekle obveznosti, enako velja za Cedevito. Naše moštvo je novo, a vsi vemo, zakaj se trudimo. Da bi znova polnili Stožice,« je prepričan Bečirovič. Nova zasedba se bo zbrala na pripravah 5. avgusta, prva uradna tekma pa jo čaka 27. septembra v četrtfinalu superpokala lige ABA v Zagrebu proti FMP. Domača premiera bo na sporedu 2. oktobra v uvodnem dvoboju evropskega pokala z Darušafako, tri dni pozneje pa bo Cedevita Olimpija gostovala pri Megi Bemaxu v uvodnem kolu regionalnega prvenstva.

Le še en dirigent

Dotlej bo moral trener Slaven Rimac dodobra uskladiti igralski kader. Z njim so iz Zagreba prišli slovenski reprezentant Edo Murić, center Andrija Stipanović in branilec Filip Krušlin, povratniki v Stožicah so Jaka Blažič, Mirko Mulalić in Sašo Zagorac, novinci pa organizator igre Codi Miller-McIntire, krilni reprezentant Srbije Marko Simonović ter krilna centra Mikael Hopkins in Martin Krampelj. Seznam igralcev je s tem dobil malone končno podobo, v klubu napovedujejo le še prihod enega košarkarja. Ni težko uganiti, da bo po poklicu dirigent in da bo bržkone slovenski državljan (najverjetneje Luka Rupnik), saj ima moštvo že pet tujcev, s Sanonom celo šest, od katerih bodo lahko na tekmah slovenskega DP in pokala igrali le po štirje.
»Igralce smo izbrali za to, kar želimo skupaj doseči. Borili se bodo in dali vse od sebe, da bi na vsaki tekmi poskusili iztržiti zmago. Morda nam ne bo vedno uspelo, zato navijače prosimo za potrpežljivost,« ocenjuje Sani Bečirovič.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije