ROKOMET

Slovensko reprezentanco oslabil virus, potovali bodo v Egipt

Trije so pozitivni, eden je poškodovan, četrti odpovedal nastop za reprezentanco.
Fotografija: Rokometna reprezentanca je zbrana v Laškem v nekoliko okrnjeni sestavi. V januarju 2021 jih čaka svetovno prvenstvo. FOTO: RZS
Odpri galerijo
Rokometna reprezentanca je zbrana v Laškem v nekoliko okrnjeni sestavi. V januarju 2021 jih čaka svetovno prvenstvo. FOTO: RZS

Slovenska moška rokometna reprezentanca je v petek začela priprave na svetovno prvenstvo v Egiptu ter kvalifikacijski tekmi z Nizozemsko za evropsko prvenstvo na Slovaškem in Madžarskem 2022. Prvi del priprav bodo izpustili Urh Kastelic, Tilen Kodrin, Miha Zarabec in pomočnik selektorja Uroš Zorman, v reprezentanci ni Gašperja Marguča.

Kodrin in Zorman sta bila pozitivna na novi koronavirus že na testiranju, ki sta ga opravila 27. decembra lani, Kastelic pa po petkovem prihodu na reprezentančne priprave v Laškem. Oba okužena igralca in pomočnik selektorja Ljubomirja Vranješa so v samoosamitvi, nova testiranja bodo opravili v ponedeljek, 4. januarja.

Tega dne se bo reprezentančnim soigralcem pridružil tudi Zarabec. Srednji zunanji igralec nemškega Kiela si je na nedavnem zaključnem turnirju evropske lige prvakov v Kölnu lažje poškodoval koleno, po dogovoru z Vranješem pa bo na priprave prišel z nekajdnevno zamudo. Iz zasebnih razlogov se je nastopu na svetovnem prvenstvu v deželi faraonov odpovedal krilni igralec madžarskega Veszprema Marguč.

»Priprave se niso začele po naših željah, a novih igralcev za zdaj ne bom poklical. Do obeh tekem z Nizozemsko bomo delali z igralskim kadrom, ki ga imam na voljo, a ta se bo moral malce prilagoditi novim razmeram. O svetovnem prvenstvu v Egiptu še ne razmišljamo, trenutno smo povsem osredotočeni na kvalifikacijski tekmi z Nizozemci,« je dejal Vranješ, ki je svoje varovance prvič vodil na današnjem dopoldanskem treningu.

Slovenija bo v času priprav v Laškem bivala v tako imenovanem mehurčku v hotelu Thermana in vadila v dvorani Tri lilije. Prvo tekmovalno akcijo bo imela v sredo, 6. januarja, ko se bo v Almereju pomerila z Nizozemsko, druga medsebojna tekma pa jo čaka štiri dni kasneje v Celju.


Od 12. januarja v Egiptu

Slovenija bo v Egipt odpotovala v torek, 12. januarja. V predmestju Aleksandrije se bo v okviru skupine H najprej pomerila z Južno Korejo (14. 1.), Rusijo (16.) in Belorusijo (18.). V drugi del svetovnega prvenstva, na katerem bo prvič nastopilo 32 reprezentanc, se bodo uvrstile tri najboljše reprezentance skupine. Tam se bodo srečale z najboljšo trojico iz skupine G (Švedska, Egipt, Češka in Čile).

Slovenska izbrana vrsta je doslej osemkrat nastopila na svetovnih prvenstvih. Največji uspeh je dosegla leta 2017 v Franciji, ko je osvojila bronasto odličje. V Španiji 2013 je bila četrta, v Katarju 2015 je zasedla osmo mesto, v Nemčiji 2007 deseto, na Portugalskem 2003 11., v Tuniziji 2005 12., v Franciji 2001 17., na premiernem nastopu na Islandiji 1995 pa 18. mesto.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije