MARATONEC

Slovenski atlet pozitiven na dopingu

Dobil je štiriletno prepoved nastopanja. 
Fotografija: Na sliki Domen Hafner, Blaž Grad in Boštjan Vimpolšek. FOTO: Leon Vidic, Delo
Odpri galerijo
Na sliki Domen Hafner, Blaž Grad in Boštjan Vimpolšek. FOTO: Leon Vidic, Delo

LJUBLJANA – Štiriindvajsetletni atlet in nekdanji kolesar Domen Hafner (AK Železniki) je bil pozitiven na dopinškem testu, je sporočila slovenska protidopinška agencija (SLOADO).

Hafner, sicer aktualni državni prvak v polmaratonu (21 km), je dobil štiriletno prepoved nastopanja zaradi uživanja darbepoetina.

Ne podpirajo tistih, ki bi želeli prek bližnjic


»Atletska zveza Slovenije (AZS) odločno obsoja in ima ničelno toleranco do nedovoljenih substanc v atletiki in športu nasploh. Zdravje ljudi je temeljna vrednota, zato nanjo gledamo kot na pravico in hkrati tudi kot na dolžnost športnikov in športnic,« je v sporočilu za javnost zapisal predsednik AZS Roman Dobnikar.

»Naše dobro sodelovanje s slovensko protidopinško agencijo (SLOADO) in protidopinško komisijo, ki deluje znotraj AZS, je na izjemno visoki ravni. Preprečevanje zlorab, hkrati pa opozarjanje mladih in mladine na nepopravljive posledice za njihovo prihodnost je temelj, h kateremu usmerjamo našo skrb, energijo in znanje,« je dodal.

»Nikakor ne podpiramo tistih posameznikov, ki bi želeli prek bližnjic do uspehov v športni karieri. Lani smo bistveno povečali število slušateljev, mladih atletov in atletinj na predavanjih, ki so bila namenjena preventivnemu opozarjanju na velike posledice, ki jih ima uporaba nedovoljenih sredstev. Samo dolgoročen in zdrav razvoj športnika je smer, ki jo podpira AZS,« je zaključil Dobnikar.
 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije