NOGOMET

Šampionski dvojec skupaj v Dohi

Slovenska nogometna reprezentanca bo v Katarju odigrala prijateljski tekmi z domačini in Hrvaško.
Fotografija: Tomi Horvat je lani okusil slast igranja v evropskih tekmovanjih, zdaj si je nadel še uniformo članske reprezentance. FOTO: NZS/m24.si
Odpri galerijo
Tomi Horvat je lani okusil slast igranja v evropskih tekmovanjih, zdaj si je nadel še uniformo članske reprezentance. FOTO: NZS/m24.si

Na včerajšnjem popoldanskem treningu v Dohi slovenska izbrana vrsta še ni vadila v polni postavi. Selektor Matjaž Kek je še čakal na prihod legionarjev iz italijanske serie A Domna Črnigoja in Petra Stojanovića, ki ima težave z boleznijo.

Žan Karničnik ustavlja Dele Allija na tekmi s Tottenhamom v Mariboru, ki se je končala z nepozabno zmago (2:1). Horvat je dosegel prvi gol. FOTO: Srđan Živulović/Reuters
Žan Karničnik ustavlja Dele Allija na tekmi s Tottenhamom v Mariboru, ki se je končala z nepozabno zmago (2:1). Horvat je dosegel prvi gol. FOTO: Srđan Živulović/Reuters

V Katarju je sicer že vse v znamenju letošnjega svetovnega prvenstva (od 21. novembra do 18. decembra), na katero se Kekovim fantom ni uspelo uvrstiti, bodo pa lahko v teh dneh dodobra začutili nogometni utrip v deželi brez enega samega gozda – če ne štejemo tistih, ki so nastali ali še nastajajo umetno –, a s številnimi odlično pripravljenimi zelenicami. Prek deset jih ima samo univerza v Dohi, ki je v ponedeljek gostila prvi trening slovenske izbrane vrste, prijateljska tekma s svetovnimi podprvaki Hrvati sledi v soboto (15.00).

»Tekme s Hrvaško so že zaradi zgodovine in našega rivalstva nekaj posebnega, vemo tudi, kaj se je zgodilo nazadnje v Splitu. Motiva ne bo primanjkovalo,« je napovedal Adam Gnezda Čerin, vezist Rijeke, ki se je dotaknil septembrskega debakla v 6. krogu kvalifikacij za SP 2022. Poraz z 0:3 bi lahko bil tudi višji, usodo Slovencev v lovu na vozovnice za Katar pa je zapečatil oktobrski poraz z Rusijo v Mariboru (1:2).

Naložba za prihodnost

»To smo nekako pustili za seboj, spremeniti ne moremo ničesar, lahko se samo pripravimo na nov cikel, zato smo tudi tu, da opravimo čim več kakovostnih treningov in čim bolj povežemo ekipo pred naslednjimi tekmami,« se je v prihodnost zazrl eden najstandardnejših slovenskih legionarjev. Tako proti Hrvatom v soboto kot nato proti gostiteljem mundiala v torek (ob 18.30) bosta na prvo priložnost po premiernem vpoklicu čakala nekdanja mlada reprezentanta Tomi Horvat (Mura) in David Brekalo (Viking).

»Občutki so zelo dobri, fantje so me zelo dobro sprejeli, z nekaterimi se poznam še iz mlajših selekcij,« je dejal vezist državnih prvakov iz Murske Sobote, ki bo po nekaj mesecih spet združil moči z nekdanjim soigralcem iz šampionskega čarno-bejlega orkestra Žanom Karničnikom. Slednji je v januarskem prestopnem roku s trenerjem Antejem Šimundžo okrepil serijskega bolgarskega prvaka Ludogorec.

»Seveda sem ga vesel, z Žanom sva dobro sodelovala že pri Muri, dobro pa bi bilo, da bi tako nadaljevala še v reprezentanci,« je dodal Horvat. »Zelo sem vesel, da sem zraven in da lahko treniram z zelo dobrimi igralci. Želim se dokazati in mislim, da nam bo tokratni zbor lahko zelo dobra naložba za prihodnost,« je še povedal Horvat. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije