SKOKI

S Petrom Prevcem še enkrat na štiri oči

Najboljši slovenski smučarski skakalci že začeli priprave za novo sezono. Namesto Nejca Franka bo Gorazdu Bertonclju pomagal Robert Hrgota.
Fotografija: Njuni poti se razhajata: Gorazd Bertoncelj (desno) poslej ne bo več sodeloval z Nejcem Frankom (levo). FOTO: Matej Družnik
Odpri galerijo
Njuni poti se razhajata: Gorazd Bertoncelj (desno) poslej ne bo več sodeloval z Nejcem Frankom (levo). FOTO: Matej Družnik

KRANJ – V slovenski reprezentanci v smučarskih skokih so se po koncu sezone 2018/19 zgodile nekatere spremembe. Glavni trener bo še naprej Gorazd Bertoncelj, ki pa si je izbral novega pomočnika.
Njuni poti se razhajata: Gorazd Bertoncelj (desno) poslej ne bo več sodeloval z Nejcem Frankom (levo). FOTO: Matej Družnik
Njuni poti se razhajata: Gorazd Bertoncelj (desno) poslej ne bo več sodeloval z Nejcem Frankom (levo). FOTO: Matej Družnik

Namesto Nejca Franka, ki bo, kakor vse kaže, po devetih letih dela z našimi skakalci nove izzive (po)iskal v tujini, bo selektorju po novem pomagal Robert Hrgota, ki je bil v minuli zimi desna roka Igorja Medveda v reprezentanci B.

»Odločili smo se, da bomo šli v novo sezono z nekaterimi novimi ljudmi. Nejc je bil v ekipi za svetovni pokal debelih osem let, kar je res dolga doba,« je zamenjavo komentiral Bertoncelj in pristavil, da naše udarno moštvo po novem tvorijo Timi Zajc (v prejšnji zimi skupno 9. v svetovnem pokalu), Domen Prevc (13.), Anže Semenič (28.), Peter Prevc (29.), Anže Lanišek (30.) in Jernej Damjan (46.), ki si je status člana reprezentance A priskakal z 11. mestom na svetovnem prvenstvu na srednji napravi v Seefeldu. Tilen Bartol (61.) je izpadel v mlado ekipo A, v kateri so še Žak Mogel (51.), Žiga Jelar (54.) in Bor Pavlovčič (64.).

»Z reprezentanti smo že opravili skupinski razgovor, med katerim je vodja panoge Gorazd Pogorelčnik predstavil svoj pogled na delo, predsednik zbora in odbora Ljubo Jasnič pa je fantom čestital za dosežke v sezoni,« je razkril glavni trener, ki je po skupinskem razgovoru s svojimi izbranci že opravil prvi (kondicijski) trening na stadionu v Kranju.
 

Ostali brez izdelovalca dresov


S slehernim reprezentantom se bo pogovoril tudi na štiri oči, s »kapetanom« Petrom Prevcem pa sta se za mizo usedla že takoj po koncu sezone. »Ozrla sva se nazaj na sezono in si povedala, kaj je bilo dobro in kaj ne. Kot mi je zaupal, ga v načinu dela ni prav veliko motilo, smo se pa sem ter tja lovili v komunikaciji,« je razkril Bertoncelj in ponovil, da je bila minula zima za 26-letnika iz Dolenje vasi pri Železnikih prav posebna, saj je zaradi težav z gležnjem ostal brez celotnega pripravljalnega obdobja.

»Verjame, da bo letos zgodba povsem drugačna, ko bo Peter opravil ves program treningov. Zato mu bo tudi po tej plati dosti lažje,« je optimističen 43-letni Kranjčan, ki bo sicer z najstarejšim od bratov Prevc opravil še en pogovor. Za glavni cilj tega poletja si je zadal, da bi fante bolje kot lani pripravil za veliko nagrado Mednarodne smučarske zveze (FIS). Zato je do uvodne postaje poletnega »svetovnega pokala« v Visli (od 19. do 21. julija) v svojih načrtih posebej podčrtal večje število skokov na 120-metrskih napravah.

Kot je še dejal Bertoncelj, je ekipo poleg Franka zapustil fizioterapevt oziroma maser Urban Jarc, namesto katerega je v sodelovanju z Urbanom Komcem prišel Žiga Tavčar. Slovenska reprezentanca je ostala tudi brez krojača Freda Zoza, ki je prejel boljšo ponudbo s Finske. »Zanimivo, da so izdelovalci tekmovalnih dresov zdaj v skokih med vsemi najbolj iskani,« je razkril glavni trener, ki se že dogovarja z novim krojačem. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije