KOLESARSTVO

Roglič sporoča: Lahko potrdim, da odhajam iz moštva, kjer sem zdaj

Sedaj je uradno, slovenski kolesarski as zapušča Jumbo Vismo.
Fotografija: FOTO: Rafa Gomez/Sprintcyclingagency Unipublic/sprint Cycling Agency
Odpri galerijo
FOTO: Rafa Gomez/Sprintcyclingagency Unipublic/sprint Cycling Agency

Slovenski kolesar Primož Roglič, trikratni zmagovalec Dirke po Španiji in letošnji zmagovalec Dirke po Italiji, zapušča moštvo Jumbo Visma. Novico je potrdil pred začetkom Dirke po Emiliji, poroča spletni portal slovenske nacionalne radio-televizije.

»Lahko le potrdim to, da odhajam iz moštva, kjer sem trenutno zdaj. Vse ostale detajle bi pa poskušali razkriti po koncu sezone, po moji zadnji dirki. Zdaj sem tu z namenom, da dirkam, da naredim tisto, za kar sem tu,« je pred začetkom dirke za Val 202 in TV Slovenija povedal Roglič.

image_alt
Navijači čakajo na Rogličev usodni da in na njegov skorajšnji dvoboj s Pogačarjem

Nizozemskemu moštvu se je pridružil leta 2016

Olimpijski prvak v vožnji na čas se je nizozemskemu moštvu pridružil leta 2016, potem ko je med letoma 2013 in 2015 dirkal v dresu Adrie Mobila. Med drugim je leta 2020 osvojil tudi spomenik Liege-Bastogne-Liege, v istem letu pa je bil blizu zmagi tudi na francoskem Touru, a mu je v predzadnji etapi z izjemnim kronometrom rumeno majico slekel Tadej Pogačar.

Novica ni presenečenje, saj je bilo informacij o odhodu Zasavca, ki bo ta mesec dopolnil 34 let, iz ekipe Jumbo Visma vse več, veliko pa tudi špekulacij o tem, kje bo nadaljeval kariero. Portal GCN (Global Cycling Network) pa danes med drugim poroča, da se Rogli obeta večletna pogodba, s katero bo postal eden najbolje plačanih kolesarjev na svetu. Po besedah enega izmed vodij moštev, ki jih navaja GCN, naj bi podpisal triletno pogodbo, ki mu bo prinesla šest milijonov evrov na sezono.

Vse bo bržkone jasno najkasneje 7. oktobra, ko bo Roglič končal sezono z nastopom na dirki po Lombardiji

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije