ZGODOVINSKO

Psihopat ponovno kot Niš ekspres

Novak Đoković prvi z vsemi osvojenimi turnirji masters 1000. Tudi sam se čudi hitri in uspešni vrnitvi po operaciji komolca.
Fotografija: Novak Đoković je spet strah in trepet za tekmece. FOTO: USA Today
Odpri galerijo
Novak Đoković je spet strah in trepet za tekmece. FOTO: USA Today

CINCINNATI – Novak Đoković je psihopat, idiot in norec. A zdaj tenis spet igra zmagovito neusmiljeno, kot so nekoč vozili avtobusi Niš ekspresa. Psihopat, idiot in norec pa je za nekatere Srbe, ker je na svetovnem nogometnem prvenstvu v Rusiji navijal za ognjevite Hrvate.

Ima pa Nole 115,310.890 razlogov, toliko dolarjev je namreč na športni poti zaslužil z loparjem, da lahko navija za pravoslavne Srbe in Ruse ali pa za katoliške Hrvate. Pa tudi zgodovino piše; Novak Đoković se je z zmago v Cincinnatiju vpisal v teniško zgodovino, saj je postal prvi, ki mu je uspelo osvojiti vseh devet turnirjev masters 1000, torej uspel mu je zlati masters.

Deseti igralec sveta, na ponedeljkovi novi lestvici ATP je po Cincinnatiju skočil na šesto mesto, vodi Rafael Nadal pred Rogerjem Federerjem in Juanom Martinom del Potrom, je namreč v finalu cincinnatijskega mastersa z nagradnim skladom 6,3 milijona dolarjev dvakrat s po 6:4 ugnal Švicarja Rogerja Federerja. Ta je doslej že sedemkrat osvojil turnir v Ohiu, tokrat proti Srbu storil kar 39 neizsiljenih napak, a na koncu vseeno pospravil ček s 533.000 dolarji (466.000 evri) nagrade. Beograjčan, ki živi v Monte Carlu, si je priigral milijon dolarjev (874.000 evrov) denarnega priboljška. Novak v medsebojnih obračunih s Federerjem zdaj vodi s 24:22, dobil je zadnje tri dvoboje, nazadnje sta igrala v začetku daljnega leta 2016 v polfinalu OP Avstralije.

Bo pa Đoković tudi z dodatno samozavestjo zdaj krenil na odprto prvenstvo ZDA na trdih igriščih v New Yorku, to se začne 27. avgusta. A prej je še zaužil zmago v Cincinnatiju. »To je zame poseben trenutek, pred zmago sem kar petkrat v finalu ostal praznih rok, trikrat po zaslugi Rogerja. Hvala ti, naposled si mi pustil enkrat zmagati,« je v veselju na šaljivo stran obrnil srbski tenisač. A spomnil se je tudi težkega obdobja, ko je okreval po januarski operaciji komolca. »Morebiti je bilo malce nerealno pričakovati, da se lahko tako hitro vrnem na visoko raven tenisa, še četrtič osvojim Wimbledon in naslov v Cincinnatiju, ki mi je še manjkal. A bilo je vredno čakati na to zadnjo zmago,« je še navrgel Đoković, nekdanja številka ena svetovnega tenisa.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije