NOGOMET

Olimpija gradi moštvo za prvaka

Športna direktorja zeleno-belih Mladen Rudonja in Marin Skender predstavila načrte.
Fotografija: Mladen Rudonja (levo), Marin Pilj, Robert Mudražija in Marin Skender ne skrivajo šampionskega konca sezone. FOTO: Jure Eržen
Odpri galerijo
Mladen Rudonja (levo), Marin Pilj, Robert Mudražija in Marin Skender ne skrivajo šampionskega konca sezone. FOTO: Jure Eržen

»Po vseh težavah v novembru in decembru smo zdaj najbolj zaščiteni med vsemi v prvi ligi. Najmanj 80 odstotkov ljudi v klubu je cepljenih ali prebolelih. Poskušamo vplivati na igralce in jim svetujemo, da se cepijo. Silili ne bomo nikogar,« je navzočim na novinarski konferenci zagotovil tehnični direktor nogometnega kluba Olimpija Marin Skender.

Konferenca Olimpije je bila namreč kadrovsko podhranjena zaradi pozitivnih primerov v klubu. Takšna zdravstvena podoba je za zeleno-bele v tem obdobju nemara največja okrepitev pred napornim pripravljalnim obdobjem, ki bo tekmovalno nadaljevanje dobilo že nekaj dni pred 21. krogom sezone (12. 2.) z zaostalo tekmo z Muro v Stožicah, ta bo 9. februarja. Eden od dveh glavnih športnih oblikovalcev selekcijske piramide od tal do vrha, ki bo s strokovnimi kadri oblikovana kakšen mesec pozneje – ker želijo postaviti zdravo in ustvarjalno –, brat manjkajočega trenerja Dina Skenderja, je pritrdil partnerju v športnem dvojcu Mladenu Rudonji. »Vse odločitve so skupne. Podrobno analiziramo in se pogovarjamo, dajemo predloge. Manjše so možnosti za napake, če nas je več. Nekdo je nad nami in na koncu imata zadnjo besedo direktor (Igor Barišić, op. p.) in predsednik (Adam Delius, op. p.),« je v slogu več glav več ve dopolnil pojasnilo Mladena Rudonje, kdo kadruje in načrtuje ter odloča, prej kot ne št. 1 v športnem dvojcu Marin Skender.

»Občutim in vidim nov zagon, vzdušje je res odlično,« je skok v pripravljalni ritem in lepšo prihodnost napovedal najboljši strelec Mustafa Nukić in z vidnim zadovoljstvom prikimal vprašanju, ali novemu vetru in organizacijskim spremembam sledi tudi plačilna disciplina.

NK Bežigrad

O tem, kako dejansko kaže Olimpiji v knjigovodskih vodah in ali ji pred bližajočim se dnevom D ter oddajo poročil o licenčnih zahtevah konec marca gori pod nogami, zaradi odsotnosti vrhovnih mož ni bilo mogoče izvedeti podrobnosti. Neuradno niso najlepše in ne bi bilo presenečenje, če bi v Ljubljani znova vzniknil NK Bežigrad.

»Počasi se stvari urejajo,« je na novinarski konferenci povedal prvi govornik Rudonja. »Imamo kakovost, toda hkrati ne potrebujemo večjega števila tujcev, ker več kot trije ne morejo igrati. Iščemo igralce, ki se bodo lažje prilagodili okolju, v katerem živimo. Iščemo igralca, ki je strelec. Želimo sestaviti moštvo, ki bo na vrhu, in se ne obremenjujemo z Mariborom,« je bil prijazen in sladek v besedah Koprčan, ki bo, če bodo besede postale tudi meso, lahko spreobrnil tudi navijače. Ti ga ob vnovični vrnitvi v klub niso sprejeli s simpatijami. Te si bo moral povrniti tudi trener Dino Skender, ki ima najmočnejšo možno podporo med vsemi klubi v 1. SNL. »Pri Olimpiji ni bila navada daljšega trajanja trenerskega mandata. Razmišljamo, da bo trener tudi ostal,« je Rudonja odgovoril na vprašanje, kaj se bo zgodilo, če bo treba zamenjati trenerja.

Jesensko odkritje, 20-letni Svit Sešlar, je sklenil pogodbo do leta 2026, edina novinca sta za zdaj Hrvata Robert Mudražija in Marin Pilj, Madžar Marko Futacs se je vrnil v domovino. Prvo pripravljalno tekmo bodo Ljubljančani igrali v torek proti hrvaškemu prvaku Dinamu. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije