LIGA PRVAKOV

Oblak ima neporavnane račune z Borussio

Samir Handanović bo s soigralci pri Interju gostil Barcelono. Francoskega asa Antoina Griezmanna mika tudi nemška liga.
Fotografija: Jan Oblak s soigralci pri Atleticu kuje maščevanje za Borussio. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Jan Oblak s soigralci pri Atleticu kuje maščevanje za Borussio. FOTO: Reuters

LJUBLJANA – V ligi prvakov se bosta drevi spet dokazovala oba slovenska nogometna vratarska zvezdnika. Samir Handanović se bo poskušal s soigralci pri Interju v Milanu oddolžiti Barceloni za nedavni poraz z 0:2, neporavnane račune pa imajo tudi nogometaši madridskega Atletica, ki so pred slabima dvema tednoma z Janom Oblakom na čelu v Dortmundu proti Borussii klonili s kar 0:4. Žimničarjem se generalka za povratni dvoboj z Nemci ni izšla po željah, saj so v soboto pri Leganesu, ki v španskem prvenstvu zaseda predpredzadnje mesto, iztržili zgolj neodločen izid 1:1.

Jan Oblak s soigralci pri Atleticu kuje maščevanje za Borussio. FOTO: Reuters
Jan Oblak s soigralci pri Atleticu kuje maščevanje za Borussio. FOTO: Reuters

Edini gol je za Atletico zabil francoski as Antoine Griezmann, ki v pogovoru za nemški časnik Kicker ni skoparil s pohvalami elitne nemške lige. »Bundesliga je privlačna zaradi napadalnega nogometa in kopice golov, ki smo jih na lastni koži občutili tudi mi v prvem medsebojnem dvoboju z Borussio,« je omenil izvrstni napadalec rdeče-belih, za katerega je španska liga še vedno št. 1.

Že zavoljo številnih klubov, ki se vsako leto znova prebijejo v izločilne boje lige prvakov. »A takoj za špansko sta nemška ali angleška liga, ki je sicer bolj priljubljena. V tem pogledu je bundesliga nekoliko v senci, po klubih in talentih pa nič ne zaostaja,« je ocenil Griezmann. Na vprašanje, ali bi ga potemtakem mikalo igranje v Nemčiji, je odvrnil pritrdilno, v isti sapi pa pribil, da se pri Atleticu odlično počuti. Z vodstvom madridskega kluba, pri katerem naj bi prejemal 20 milijonov evrov plače na leto, je pred letošnjim svetovnim prvenstvom v Rusiji, na katerem je s francosko reprezentanco osvojil lovoriko, podaljšal pogodbo do leta 2023.

Kakor koli že; žimničarji bodo zagotovo naredili vse, da bodo tekmecem iz Dortmunda, ki so jim prizadejali enega od najhujših porazov v evropskih tekmovanjih, vrnili milo za drago. Tega se v nemški ekipi še kako dobro zavedajo. »Trn, ki smo jim ga zabili na prvem srečanju, zanesljivo tiči globoko v njihovi rani,« je prepričan Michael Zorc, športni direktor Borussie, ki bo danes odigrala svojo jubilejno 250. tekmo v evropskih pokalih.


Ker so si pravzaprav že zagotovili napredovanje iz skupine A, v kateri z devetimi točkami vodijo pred Atleticom (6), bodo lahko igrali sproščeno in poskušali Oblaka presenetiti iz katerega od (nasprotnih) napadov. O slovenskem vratarju govorijo le z izbranimi besedami, visoko mnenje o 25-letnem Škofjeločanu pa imata tudi njegova kolega Iker Casillas (»Oblak in ter Stegen sta najboljša!«) in Gianluigi Buffon. »Če bi moral izpostaviti tri čuvaje mreže, bi Neuerja, Oblaka in Alissona,« je razkril 40-letni Italijan, ki bo nocoj z moštvom PSG gostoval pri Napoliju. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije